Pravoslavni Božić 2019 – neradni dani

Vreme intenzivnih i učestalih praznika se bliži i sve češće se pitamo kog dana pada pavoslavni Božić 2019. godine? Božić je jedan od najvećih i najznačajnih hrišćaniskih praznika i proslavlja se sa istim žarom kako kod pravoslavnih tako i kod vernika katoličke veroispovesti. Osnovna razlika kod pravoslavaca i katolika je datum. Ta razlika je nastala iz čisto svetovnih razloga jer katolici koriste gregorijanski kalendar dok pravoslavni vernici koriste julijanski kalendar. Datum ovog praznika je nepromenljiv ali nije zgoreg znati na koji dan pada Božić 2019. godine. Ovo je naročito zanimljivo za ljude iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i druge bivše republike bivše Jugoslavije jer smo mi nekako naučili da spajamo praznike i da tako sebi priređujemo mini odmore. Pa da vidimo kakav nam je raspored potencijalnih odmora za vreme Božića.

Pronađite najpovoljniji smeštaj

Pravoslavni Božić 2019. godine u Srbiji

Pravoslavni Božić 2019. godine se praznuje 7. januara u ponedeljak. U nedelji pre Božića neradni su utorak i sreda zbog Nove godine pa ne bi bilo loše da se povežu ovi praznici 🙂 Sa 3 dana odmora može da se dobije 9 povezanih neradnih dana!!

Katolički Božić 2018/2019 godine

Iz perspektive nekoga ko slavi pravoslavni Božić malo mi je teško da se odlučim da li je katolički Božić 2018 ili 2019. godine 🙂 U svakom slučaju katolički Božić se slavi 25. decembra i pada u utorak.

Katolički Božić u Srbiji

Kako katolički Božić pada u utorak, i ako neko može ne bi bilo loše da uzme 4 dana odmora sledeće nedelje i poveže to sa Novogodišnjim prazničnim danima. Neradni dani za Novo godinu su 1. i 2. januar. Tako sa 4 dana odmora možete da dobijete 11 povezanih neradnih dana!!

 

Srećni praznici 😉


Creative Commons – image, by Joe Buckingham / flickr.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


CAPTCHA Image
Reload Image