Dan državnosti 2016 – Srbija

Dan državnosti Srbije je jedan od najbitnijih datuma u novijoj istoriji Republike Srbije. Pored toga što je sa državotvorne strane bitan za većinu ljudi je značajan jer donosi i neradne dane.

Pronađite najpovoljniji smeštaj

U 2016. godini u Srbiji dan državnosti se praznuje 15. i 16. februara. Ono što je super u 2016. godini je da se dan državnosti praznuje u Ponedeljak (15. februar) i Utorak (16. februar). Ovakav raspored je kao savršen za neki produženi vikend jer se ne radi na sledeće dane

  • 13. Februar – Subota
  • 14. Februar – Nedelja
  • 15. Februar – Ponedeljak
  • 14. Februar – Utorak

Pored toga što se slavi kao dan državnosti (15. februara 1804. je počeo Prvi srpski ustanak) ovaj datum je ujedno i dan ustavnosti Srbije (15. februara 1835. je donet Sretenjski ustav).

Naši državnici će ovo vreme da posvete raznim odlikovanjima, i dugim ceremonijama, a vi? Pa mi vam preporučujemo da ove neradne dane iskoristite na neko putovanje ili nešto slično. U slučaju da vas zanimju cene hotelskog smeštaja u ovim prazničnim danima, potražite na našem sajtu. Proverite kada u 2016. godini u Srbiji padaju ostali praznici i neradni dani.

Srećni praznici 🙂


Creative Commons – image, by freestock.ca

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


CAPTCHA Image
Reload Image