Pravoslavni Uskrs

Sve o neradnim danima za i oko pravoslavnog Uskrsa 2018. godine. Kada pada Uskrs, slobodni dani i predlog za povezivanje prazničnih dana.

Pronađite najpovoljniji smeštaj

Neradni dani oko Uskrsa 2018. godine

U religijskom smislu Uskrs je jedan od značajnih praznika u Hrišćanstvu. Ali pored toga on se kod ljudi očekuje sa nestrpljenjem jer prvi put posle zimskih meseci možemo da odemo na neki kraći odmor (produženi vikend). Po zakonu Republike Srbije pored Uskrsa koji je u Republici Srbiji neradni dan a usto je i nedelja, pravoslavci i pripadnici drugih hrišćanskih verskih zajednica praznuju počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Uskrsa, prema njihovom kalendaru. Pa tako u godini 2018. tokom uskršnjih praznika imamo sledeće neradne dane:

  • 6. april – Veliki petak
  • 7. april – subota
  • 8. april – Uskrs i nedelja
  • 9. april – Drugi dan Uskrsa

Nadajmo se lepom vremenu jer ova četiri slobodna dana mogu idealno da se iskoriste za neko kraće putovanje, bilo u zemlji ili van nje. Jedno je sigurno tih dana će svuda da budu gužve. Razmislite na vreme, kako najbolj da iskoristite neradne dane, gde ćete da putujete i rezervišite karte i smeštaj dok još nije kasno.

Ko može da uzme 4 slobodna dana od odmora može da dobije 10 slobodnih, neradnih dana.

Praznici koji slede u 2018. godini (Praznik Rada – Prvi maj)

Nepune tri nedelje posle Uskrsa, nam dolazi još jedan praznik, ovoga puta državni / međunarodni / svetovni ali podjednako drag. Nova dva neradna dana su pred vama pa se spremite da uživate 😉

Prvi maj se praznuje prvog (utorak) i drugog (sreda) maja, pa eto nama ubrzo novih neradnih dana. Spajanje sa vikendima se nekako podrazumeva. Sa samo tri dana od odmora se dobije čak devet slobodnih dana!

Srećni praznici 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


CAPTCHA Image
Reload Image