Sitonija Armenistis plaža

Armenistis plaža se nalazi na oko 20 km od Vourvouru mesta, postoji jasan znak, i kada skrenete gde je označeno, vozite još nekih 400 m kroz šumu i naići ćete na ulaznu kapiju kamp naselja. Možete parkirati negde ispred kampa ili skrenuti levo, pa parkirati uz zemljani put. Paking mesta nema puno pa budite strpljivi u traženju parking lokacije. Do same plaže se dolazi ili kroz sam kamp (ulaz u kamp se plaća), ili uskom stazicom oko kampa. Staza nije preterano duga, lagana šetnja oko 5 minuta i na plaži ste. Ta stazica je i dovoljno široka da mogu komotno proći i dečija kolica.

Tu je u stvari kamp naselje, pa je samim tim plaža uređena. Plaža ima plavu zastavicu tako da je čista i lepa. Peščana je i duga oko 1 km. Postoji deo gde su ležaljke i suncobrani i deo gde ne postoji ništa osim prelepog peska. Dno je takođe peskovito. Na plaži ima barova, restorana, tuševa, ležaljki i suncobrana. U ponudi su i mnogi sportovi na vodi, tako da možete provesti ceo dan na plaži i ne osetiti kada je vreme prošlo. Ova plaža je u zalivu i sa nje se pruža prelep pogled na planinu Athos.

Pronađite najpovoljniji smeštaj

U obližnjem kamp naselju ima puno sadržaja za decu (ljuljaške, tobogani, klackalice…) i koršćenje ovih sprava bi trebalo da bude samo za turiste koji su platili ulazak u kamp. Ali čak i ako dođete na plažu stazicom koja kruži oko kampa niko vam sigurno neće tražiti kartu ako koristite neke od pogodnosti kampa. Armenistis plaža je jedna od lepših plaža na Sitoniji!


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


CAPTCHA Image
Reload Image