Sitonija – Nikiti apartmani: Kastel Chrisa, utisci iz prve ruke

Letovanje 2017 godine smo proveli na Sitoniji i između ostalog desetak dana/noći smo proveli u Nikitiju u apartmanima Kastel Chrisa. Ovi apartmani se nalaze odprilike na kraju pešačke zone pa još malo iza na putu koji vodi ka supermarketu Masutis i glavnoj magistrali. Od plaže je udaljen, sigurno više od pola kilometra, i ako niste sa malom decom moguće je ići pešice na plažu. Od super marketa (Masutis) je udaljen takođe oko pola kilometra dok do Lidla udaljen više od jednog kilometra. Apartmani Kastel Chrisa se nalaze u mirnom delu Nikitija i uveče nikada nema gužve i galame osim one koju stvore gosti (a nekada ima prilicno bucnih i nevaspitanih ljudi). Gosti su većinom Srbi (verovatno 80%) a pored Srba tu su i Rumuni, Bugari i Makedonci.

Pronađite najpovoljniji smeštaj

Na skali od 1 do 10 Kastel Chrisa aprtmani mogu da dobiju najvišu ocenu 5 ili uzevši u obzir da nismo videli sve apartmane evo i 6.

Dobre stvari kod Kastel Chrisa apartmana

Kao što sam već rekao, relativna blizina mora i supermarketa čine ga pogodnim čak i za ljude bez sopstvenog prevoza. Svi (čak i najmanji) apatmani imaju odvojene sobe za spavanje a i cena je relativno pristupačna, oko 50 evra u sezoni. Kastel Chrisa apartmani imaju dvorište za igru dece (sa par rekvizita: dve ljuljaške i tobogan ako se ne varam) i kapiju koja se zaključava pa je sigurna za decu. Klima je uključena u cenu ali teško da tokom letnje sezone može da u potpunosti rashladi prostoriju jer su u pitanju split sistemi sa više unutrašnjih jedinica na jednu spoljnu. Internet je ok. Krevetac za bebe (bez dušeka) kao i stolicu za hranjenje je moguće dobiti na zahtev.

Loše stvari kod Kastel Chrisa apartmana

Vlasnik ovih apartmana je Nemac i u dvorištu ćete naići na natpise „Don’t play ball in this area“ i određeni delovi travanjaka su oivičeni crvenim trakama (tipičan skup pravila za Nemce, bar je moje iskustvo sa njima takvo…). Trebalo bi da postoji kućni red (bar stoji natpis) ali se pojedini gosti toga ne prodržavaju. I što je najgore vlasnik ne reaguje na tako nešto. U apartmanu postoji prekidač za struju koji je se uključuje sa karticom na ključevima. A dok vas vlasnik uvodi u apartman, on će vam objasniti (na tarzanskom engleskom) da „monkey people“ (njegove reči) ostave karticu i odu na plažu… Mi nešto puno i ne koristimo klimu ali već sam rekao da klima teško može da rashladi prostoriju a neko možda voli da mu u sobi bude baš prijatno. Genralno dosta stvari je okrenuto ka štednji. Moje je mišljenje da ljudi koji idu na odmor ne treba da razmišljaju o tome. Došli su na more da se odmore i platili a o štednji neka razmišljaju kući. Kuhinja da ne kažem „fully equipped kitchen“ znači sledeće. Postoji jedan indukcioni rešo i pet sudova koje je potencijalno moguće staviti na ringlu. Mi smo od 5 mogli da koristimo samo tri! Ako pijete kafu ponesite džezvu, obavezno! Ovaj rešo je tako bučan da ako imate decu koja vam spvaju u susdnoj sobi dobro ćete da razmislite pre nego ga uključite. Rerna postoji ali zajednička kod roštilja pa požurite ako hoćete da je koristite. Balkoni, e sad nisu svi isti, ali ako pogledate slike na njihovom sajtu vide ćete da na njima imaju suncobrani. Koji ničemu ne služe. U apartmanu broj 6 sunce greje na terasu od 8:30 ujutru pa do 19h  uveče. Shodno tome doručak posle 8:30 je izuzetno neprijatna aktivnost.

Posebno bolna tačka je zamena posteljene. Tako nešto ne postoji! Samo se peškiri menjaju na 5 do 6 dana. Ako putujete sa bebom obavezno ponesti posteljinu i peškire.

Kastel Chrisa apartmani galerija slika

Slike govore više od reči pa proverite sami

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


CAPTCHA Image
Reload Image