Najbolje destinacije u Evropi za poslavu godišnjice braka ili veze

Najbolje destinacije u Evropi za poslavu godišnjice braka ili veze

Proslava koja zaokružuje godinu zajedničkih iskustava i uspomena, trebalo bi da se obeleži kao pravi praznik pažnje i ljubavi. Ovo je dan u kome partneru treba posvetiti narocitu paznju i gestovima pokazati koliko ste zahvalni na tome što ga imate u svom životu.

Pre svega – kupite mu nešto lepo, a potom, zašto umesto romantične večere ne biste zajedno otišli na putovanje, ukoliko za to imate mogućnost? Ovo je sjajan način da proslavite, a usput i stvorite još mnogo zajedničkih uspomena i dogodovština. Putovanja i zajedničko otkrivanje nepoznatog najbolje zbližavaju ljude!

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Naravno, pre putovanja se informišite o Covid merama i budite odgovorni prema sebi i prema drugima, samo tako ćete moći istinski da se opustite i uživate u putovanju!

Evo kako da proslavite godišnjicu i koje su najlepše destinacije u Evropi za romantično putovanje za dvoje!

Nabavite poklon za godišnjicu jos pre putovanja

Kako ćete na putovanju sve vreme provoditi sa partnerom, vrlo je verovatno da nećete imati dovoljno vremena da mu krišom kupite poklon i time ga iznenadite.

Zato nabavite poklon za godišnjicu i pre samog odlaska na put! Dostupan vam je sjajan i veliki izbor poklona za godišnjicu online, pa cak iako ste u žurbi zbog pripremanja za putovanje, na odabir perfektnog poklona za godišnjicu i njegovu kupovinu ne morate potrošiti više od svega nekoliko minuta!

A sad – čeka vas putovanje! Evo naših predloga destinacija!

#1 Pariz – grad ljubavi prirediće vam godišnjicu za pamćenje

Prestonica francuske nije slučajno stekla reputaciju najromantičnijeg grada na svetu. Prelepa i unikatna arhitektura Pariza kao da je svakim milimietrom osmisljena da bi joj se zaljubljeni parovi divili. Trijumfalna kapija i Ajfelov toranj, pritom, jesu samo neki od primera znamenitih arhitektonskih dostignuća koja vas čekaju u Parizu.

Široki bulevari, najvrsnije kolekcije umetnosti u muzejima na čitavom svetu, mnoštvo sadržaja i gradskih dešavanja koja garantuju stvaranje najlepših uspomena, delić su svega što preporučuje Pariz. Proslavite godišnjicu uz jednu od najekskluzivnijih panorama – na čitav Pariz, pravo sa Ajfelovog tornja.

#2 Prag – boemskigrad koji evocira doba romansi

Šta kažete na to da godišnjicu provedete krstareći Vltavom, sa pogledom na prelepi Prag?

Ovo iskustvo pamtićete zauvek! Osim Karlovog, Prag ima jos mnogo mostova, a jedan od njih je – Love Lock Bridge – iliti Most ljubavi, na koji mozete zakačiti katanac i tako simbolično obeležiti svoju ljubav i privrženost.

O Karlovom mostu i čuvenom Astronomskom satu suvišno je i govoriti, ovo su svakako najpoznatije znamenitosti češke prestornice, kojima morate proći! Ako oboje volite gurmanske zalogaje – eto još jednog razloga da Prag bude vaš izbor. Ima fenomenalnu uličnu, ali i restoransku klopu, koja se dopada ljudima sa našeg podneblja!

#3 Venecija – krstarite najlepšim kanalima sveta za godišnjicu

Izgrađena na više od sto ostrvceta u Jadranskom moru (zovu je i Kraljicom Jadrana), sa kanalima koji pozivaju na istraživanje, Venecija se smatra jednim od najromanticnijih gradova sveta!

Ovo je grad impozantne istorije i unikatne arhitekture.

Bazilika svetog Marka, kao i istoimeni trg, trebalo bi da budu vase prve turističke stanice, ali ne propustite vožnju čamcem u cuvenom Grande Canale-u, kao ni posetu Galeriji Akademije. Usput prezalogajite neke od najboljih pica na svetu, ili poput Maze i Lunje, evocirajte uspomenu na detinjstvo i podelite špagete bolonjeze!

Venecija kanali
Venecija kanali

#4 Kotor  – lako dostupan stari grad idealan za godišnjicu na leto

Mali Stari grad Kotora se svojom veličinom ne moze porediti sa velelepnim gradovima koji prethode, ali atmosferom i arhitekturom – i te kako može!

Sem što nam je lako dostupan, jer je u komšijskoj Crnoj Gori, ovaj grad se nalazi na moru, pa je idealan izbor ako vam je datum godišnjice u letnjim mesecima. Spojite lepo i korisno i proslavite godišnjicu na moru!

Kotor cete obici već za jedan dan, ali ako zelite da izučite svaki kutak i naucite nesto o ovom velelepnom starom gradu – ni 5 vam neće biti dovoljno! Osvojite čuvenu kotorsku tvrđavu, prepustite se čarima Kotora, isprobajte morske specijalitete i uživajte u zajedničkom letovanju!

#5 Istanbul – provedite godišnjicu uz orijentalnu atmosferu

Mozda nije celovitom teritorijom u Evropi, ali njegova polovina svakako jeste!

Istanbul, grad na dva kontinenta, na Bosforu, ima sijaset znamenitosti koje mozete obilaziti, i još isto toliko autentičnih iskustava koje možete doživeti l.

Da ni ne spominjemo baklave, tulumbe, urmasice…

Obiđite Aja Sofiju, krstarite Bosforom, posetite Kapali carsiju i Plavu džamiju. Dolmbahce palata trebalo bi takođe da se nađe na vašoj ruti – pruža vam mogućnost da vidite kako su izgledale palate sultana, na nešto drugačiji, orijentalni način.

Ukoliko oboje volite noćni provod, Istanbul je poznat po odličnom, pa ni u ovom pogledu nećete biti razočarani. Upoznajte ovaj velelepni grad preko dana i preko noći, uzduž i popreko. Kreirajte fenomenalne zajedničke fotografije i proslavite godišnjicu ljubavi uz dašak orijenta.

Pa, koja je vaša evropska stanica za proslavu godišnjice?

Sigurni smo da ćete u ovim predlozima pronaci onu po zajedničkom ukusu! Pozovite partnera i počnite da tražite karte već danas!

Srećan put i – srećnu godisnjicu braka ili veze vam želimo!