Leto na Kopu – ponuda vredna pažnje

Turistički centar Kopaonik tokom letnje turističke sezone nudi veliki broj sportskih i zabavnih sadržaja za aktivan odmor. Pored raznih vrsta rekreacije i fizičke aktivnosti (šetnje pešačkim stazama, panoramska vožnja žičarom do Pančićevog vrha, adrenaliski sadržaji – bob na šinama, zip line, tubing, mountain cart), turisti mogu da uživaju u prirodnim lepotama i retkostima ove planine. Na Kopaoniku se nalazi veliki broj vrsta šumskih plodova, šumskog cveća, lekovitog bilјa i gljiva. Edukativna gljivarska staza dužine 2 km, sa polazištem u blizini konačišta Rtanj, obeležena je tablama sa slikama i opisima gljiva na Kopaoniku.

Posetioci koji odmor ne mogu da zamisle bez avanture, izazova i novih otkrića, zabavu i adrenalin mogu da pronađu u paraglajdingu, planinskom biciklizmu, off road vožnji terenskim vozilima, alpinizmu, streličarstvu. Avantura park se prostire na površini od oko 2000 m² i sastoji se od brojnih elemenata i raznovrsnih prepreka koji su pogodni za decu i odrasle. Najmlađe posetioce očekuje zabava na dečijem igralištu sa brojnim sadržajima. Ljubitelji skijanja mogu uživati u svom omiljenom sportu na letnjoj ski stazi.

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Lokalitet koji treba posetiti je Nebeske stolice koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.800 m, u neposrednoj blizini Pančićevog vrha, na kome se nalaze ostaci crkve sv. Prokopija. Odličan način da upoznate i doživite Kopaonik u letnjem periodu jesu pešačke ture do najatraktivnijih predela Kopaonika: vodopad Jelovarnik, Markov kamen, crkvište Metođe, Barska reku, Treska, Kukavica.

Kopaonik Nebeske stolice
Arheološko nalazište na Kopaoniku – Nebeske stolice

Dane odmora možete ispuniti pohađajući neki od edukativnih programa i treninga poput škole jahanja za početnike i terensko jahanje u prirodi za iskusne jahače.

Mesto gde se mogu dobiti sve potrebne informacije o smeštajnim kapacitetima, aktuelnim dešavanjima, ugostiteljskim objektima i njihovoj ponudi kao i sadržajima za slobodne aktivnosti je Turističko informativni centar Kopaonik. Turistima su dostupni štampani promotivni materijali, katalozi, prospekti hotela i restorana, mape, razglednice, autentični suveniri.

Boravak na Kopaoniku turisti mogu upotpuniti posetom Jošaničke Banje koja se nalazi u podnožju Kopaonika, 24 km udaljena, i ubraja se među balneološka naselja sa najtoplijom vodom u Evropi, temperature 77°C.

Kopaonik Jošanička banja kupatilo
Kupalište u Jošaničkoj banji

U neposrednoj blizini Turističkog centra Kopaonik nalaze se vredni kulturno-istorijski spomenici koje vam preporučujemo da obiđete: manastiri Gradac, Končul, Stara i Nova Pavlica.
Pogledajte video koji na najbolji način prikazuje ponudu na Kopaoniku u letnjem periodu.