Dani borovnice, Kopaonik 2022

Dani borovnice je manifestacija koja ima za cilј da okupi sve lјubitelјe prirodnih lepota, čistog vazduha i šumskih proizvoda. Boravak na planini oduševiće sve one koji kroz zabavu i druženje žele da se upoznaju sa prirodom, tradicionalnom proizvodnjom i bogatim kulturnim nasleđem kroz zabavu i edukaciju.

Turisti mogu uživati u šetnji planinskim stazama izletom do staništa borovnica, degustaciji specijaliteta od borovnica, izložbi domaćih proizvoda, rukotvorina i suvenira. U okviru manifestacije biće održano predavanje na temu proizvodnje i zaštite borovnica, takmičenje u berbi borovnica, ocenjivanje proizvoda od borovnica u nekoliko kategorija: sokova, alkoholnih pića, slatka i želea, džemova i pekmeza. Za pobednike u svim kategorijama obezbeđene su nagrade kao i nagrada za najuređeniji štand. Tokom finalnog takmičenja, na centralnom trgu, održaće se kulturno-umetnički program. Povodom manifestacije Nacionalni park Kopaonik organizuje konkurs za najlepšu fotografiju sa Kopaonika.

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Organizatori: Turistička organizacija Raška, Turistička organizacija opštine Brus, Nacionalni park Kopaonik i MK Mountain resort.

U isto vreme za ljubitelje prirode  i sporta, na Kopaoniku se održavaju trail trka „Trail race Kopaonik“ (30. jula) koja okuplja veliki broj trkača iz nekoliko zemalja, regiona i iz svih krajeva Srbije i biciklistička MTB trka „Tri strane Kopaonika“ (31. jula) koja predstavlja jedinstvenu biciklističku trku i jedan od najuzbudljivijih maratona na našim prostorima. U pitanju su dobro poznate sportske menifestacije, sa dugom tradicijom koje okupljaju ljubitelje biciklizma i trčanja u prirodi, a koje će se ove godine održati po deveti put na terenima Nacionalnog parka Kopaonik.

Organizator: Sportsko udruženje ,,Na sve strane” iz Beograda u saradni sa TO Opštine Raška, JP Skijališta Srbije i Nacionalnim parkom Kopaonik.

Program manifestacije