Segedin kupovina tokom božićnog vašara

Pravo vreme za kupovinu u Segedinu je Božićni vašar. Božićni vašar se održava svake godine, ove godine vašar je počeo 27. novembra a završiće se 23. decembra 2015. godine. Ispred katedrale u Segedinu je postavljen veliki broj tezgi na kojima se prodaju raznorazne stvari. Dok ste na vašaru obavezno probajte Langos (to je vrsta hleba), gulaš i naravno papriku (neku ljutu po mojoj preporuci). Posle svega toga vam ostaje samo da se zasladite, probajte Kürtőskalács (to je kolač koji se najčeće jede u Mađarskoj i Rumuniji).

Ako planirate da ostanete i prenoćite u Segedinu pa još i ako pogodite hladnu zimsku noć sa snegom, šetnja u večernjim satima uz kuvano vino je pravo zadovoljstvo.

Pronađite najpovoljniji smeštaj

Shopping u Segedinu se obično obavlja za jedan dan, ljudi dođu prošetaju se po poznatim megamarketima obave kupovinu i odu… Što nije pogrešno jer je pojedina roba dosta jeftinija i kvalitetnija i na sve to postoji i povraćaj PDV-a (više o ovom načinu kupovine pročitajte u ovom članku).

Mi vam ovde predlažemo nešto sasvim drugačije, vikend u Segedinu uz naravno neizbežnu kupovinu. Segedin je lep grad i ima dosta toga da se vidi. U kombinaciji sa božićnim vašarom i drugim pratećim događajima Segedin ne mora da bude samo mesto za kupovinu! Potražite Móra Ferenc muzej (u njemu imaju postavke posvećene afričkoj flori kao i licima iz Indije, vrlo zanimljive izložbe!) Sve u svemu ako se malo potrudite možete da provedete nezaboravan vikend u Segedinu i da naravno uštedite (ako je to ikako moguće 🙂 ) kupujući u Segedinu.


Creative Commons – image, by Szalax / hu.wikipedia.org