Aktivan odmor na Kopaoniku

Leto je pravo vreme da otkrijemo brojne prednosti odmora na planini. Turistički centar Kopaonik nudi veliki broj sportskih i zabavnih sadržaja za aktivan odmor. Pored raznih vrsta rekreacije i fizičke aktivnosti turisti mogu uživati u prirodnim lepotama i retkostima ove planine.

Veliki broj letnjih sadržaja koje nudi JP Skijališta Srbije predstavljaju pravo uživanje za decu i odrasle.

Panoramska vožnja žičarom predstavlјa posebno uživanje i način da se Kopaonik vidi i doživi na jedan drugačiji način. Jednom od najlepših staza, u samom centru Kopaonika, svakog leta turiste vozi žičara „Pančićev vrh“. Ovom žičarom se izlazi na najviši vrh planine i uživa u pogledu na 2.017 m nadmorske visine.

Kopaonik panoramska vožnja žičarom
Kopaonik panoramska vožnja žičarom

Avantura park se prostire na površini od oko 2000 m² i sastoji se od brojnih elemenata i raznovrsnih prepreka, kao što su: pešački most, poligon za najmlađe, figure za provlačenje, mini zip lajn, veliki šah, krugovi za sinhrono hodanje, penjalice, brdo za provlačenje i spuštanje, kućica za igru, penjanje, mini trampolina, stazice. Ovaj sadržaj namenjen je za decu i odrasle a može se koristiti tokom cele godine.

Kopaonik - avantura park
Kopaonik – avantura park

Andrenalinske aktivnosti – bob na šinama, tjubing, zip line, mountain cart predstavljaju poseban izazov i adrenalinski doživljaj.

Kopaonik - mountain cart
Kopaonik – mountain cart

Planinske biciklističke ture – Prelepi tereni Kopaonika, proplanci i staze predstavlјaju pravi izazov za profesionalce i rekreativce, lјubitelјe planinskog biciklizma. Na Kopaoniku je 2012. godine izgrađen i prvi bike park u Srbiji. Ljubitelјima planinskog biciklizma na raspolaganju su tri staze za spust dužine 5 km.

Najmlađe posetioce očekuje zabava na dečijem igralištu sa brojnim sadržajima. Ljubitelji skijanja mogu uživati u svom omiljenom sportu na letnjoj ski stazi.

Kopaonik letnja staza
Kopaonik letnja staza

Posetioci kojima su avantura, sport i rekreacija neizostavni deo odmora, zabavu i adrenalin mogu da pronađu u vožnji kvadova, alpinizmu u prirodnom rezervatu „Orlove stene“, paraglajdingu, streličarstvu. Kopaonik možete upoznati kroz različite avanturističke ture. Predlažemo Safari turu – obilazak i razgledanje turističkih atrakcija Kopaonika kao i flore i faune Nacionalnog parka Kopaonik kroz vožnju u posebno prilagođenim offroad vozilima. Lokalitet koji treba posetiti je Nebeske stolice koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.800 m, u neposrednoj blizini Pančićevog vrha, na kome se nalaze ostaci crkve sv. Prokopija. Poseban doživljaj predstavlja safari tura zalazak sunca sa Pančićevog vrha.

Pančićev vrh - Kopaonik
Pančićev vrh – Kopaonik

Dane odmora možete ispuniti pohađajući neki od edukativnih programa i treninga poput škole jahanja za početnike i terensko jahanje u prirodi za iskusne jahače.

Jahanje konja - škola jahanja na Kopaoniku
Jahanje konja – škola jahanja na Kopaoniku

Odličan način da upoznate i doživite Kopaonik u letnjem periodu jesu pešačke ture do najatraktivnijih predela Kopaonika: vodopad Jelovarnik, Markov kamen, crkvište Metođe, Barska reku, Treska, Kukavica.

Kopaonik prelepa priroda
Kopaonik prelepa priroda