Početak letnje sezone na Kopaoniku – 2022 godina

Letnja sezona na Kopaoniku počinje 24. juna. Svež planinski vazduh, lepote prirode, vrhunski smeštaj u hotelima i apartmanima, raznovrsni programi Wellness & Spa centra, odlična hrana, brojni sadržaji za odmor u društvu porodice ili prijatelja su dovoljni razlozi da ovog leta izaberete Kopaonik kao destinaciju za odmor. Veliki broj letnjih sadržaja koje nudi JP Skijališta Srbije predstavljaju pravo uživanje za decu i odrasle: panoramska vožnja žičarom, adrenalinski sadržaji – bob na šinama, tjubing i zip line, mountain cart, avantura park koji se sastoji od brojnih elemenata i raznovrsnih prepreka, trim staza. Najmlađe posetioce očekuje zabava na dečijem igralištu sa brojnim sadržajima. Prvog dana letnje sezone, svi sadržaji Skijališta Srbije će biti besplatni.

Posetioce koji odmor ne mogu da zamisle bez sporta i adrenalinskih izazova očekuju nesvakidašnja avanture: paraglajding, planinski biciklizam, off road vožnje terenskim vozilima, alpinizam, streličarstvo. Kopaonik možete upoznati kroz različite avanturističke ture. Predlažemo Safari turu – obilazak i razgledanje turističkih atrakcija Kopaonika kao i flore i faune Nacionalnog parka Kopaonik kroz vožnju u posebno prilagođenim offroad vozilima. Lokalitet koji treba posetiti je Nebeske stolice koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.800 m, u neposrednoj blizini Pančićevog vrha, na kome se nalaze ostaci crkve sv. Prokopija. Poseban doživljaj predstavlja safari tura zalazak sunca sa Pančićevog vrha.

Odličan način da upoznate i doživite Kopaonik u letnjem periodu jesu pešačke ture kroz najatraktivnije predele Kopaonika uz pratnju vodiča. Posetite crkvište Metođe, vodopad Jelovarnik, Markov kamen, Nebeske stolice, Jankove bare. Uživajte u pogledu sa vrhova Treske. Određene pešačke ture uključuju i branje šumskog voća i lekovitog bilja. Edukativna gljivarska staza dužine 2 km, sa polazištem u blizini konačišta Rtanj, obeležena je tablama sa slikama i opisima gljiva na Kopaoniku.

Tereni Kopaonika, proplanci i staze predstavljaju pravi izazov za profesionalce i rekreativce, ljubitelje planinskog biciklizma. Tri downhill staze, različitih podloga, dužine od 5 kilometara, prilagođene su i početnicima i onima koji vole nešto opasnije vožnje. U centru Kopaonika moguće je iznajmiti bicikle i kvadove.

Tokom leta na „Srebrnoj planini“ organizuju se brojne manifestacije: Orijentiring, Dani borovnice, Biciklistička i trail race trke, Dani vrganja.

Istražite prirodu, uživajte u adrenalinskim aktivnostima na planini, posetite Kopaonik leti i uživaćete.

Galerija slika letnjeg sadržaja na Kopaoniku