Austrija skijanje i odmor

Ono što je more za Grčku to su Alpi sa svojim ski centrima za Austriju. Austrijski Alpi vrve od modernih skijališta sa prelepim zimskim krajolicima. Ovde je aktivan odmor zagarantovan za sve zaljubljenike u skijanje. Za većinu ljudi osnovno pitanje je, dobro a koliko to košta? Koja je cena skijanja na austrijskim Alpima? Pa rešili smo da malo istražimo i da vam prikažemo neke primere iz bogate ponude austriskih skijališta.

Skijanje na jugu Koruške

Jug Koruške, ili bar skijanje na jugu Koruške, obuhvata oblasti Villacha, Gerlitzen Alpi i Dreiländerecka. Najveće skijalište u Koruškoj su Gerlitzen Alpi. U ovim skijalištima postoji 17 žičara, 42 kilometra skijaških staza, snežni park za decu i još puno dodatnih aktivnosti. Čak i ako je toplo ovde će biti snega zbog modernih snežnih topova kojima se pokrivaju skijaške staze. Za one koje žele porodičan i miran odmor preporučujemo Dreiländerecka Sky centar. Ako planirate put oko katoličkog Božića i pre u Villacha je božićni sajam koji traje od 25.11 do 26.12.

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Cena za 4 dana / 3 noći po osobi iznosi 249 evra. U cenu su uključeni trodnevni ski pass, doručak, transfer ski autobusom.

Više o konkretnim ponudama i uslvima putovanja možete potražiti na sjatovima: www.region-villach.at i www.gerlitzen.com.

Odmor u Zillertalu

Zillertal sa svojim ski centrima Hochfügen, Hochzillertal i Spieljoch nudi idealan zimski odmor skoro za svačiji budžet. Cene u ovim ski centrima su promenljive i često uključuju različite popuste, naročito za porodice sa decom. To je i osnovni razlog zašto ovde ne navodimo konkretne cene. Pored skijanja ova oblast je poznata i po wellness ponudama pa ako vas zanimaju takve aktivnosti ovo je pravo mesto za vas. Ove oblasti su ispresecane žičarama i ski liftovima i skoro svuda možete stići koristeći baš njih. Relativno skoro u Spieljochu je puštena u rad panoramska žičara sa 8 sedižta čime se znatno skraćuje puovanje do Hochfügena.

Zanimljiv sajt gde možete naći konretne i ažurne ponude sa cenama i ostale informacije: www.best-of-zillertal.at.

Skijanje i odmor u Salzburgu

Za one koje žele nešto više od idličnih zimskih pejzaža, snega i skijanja, odmor u Salzburgu je pravo rešenje. Salzburg je na svetskom nivou poznat kao rodno meso, verovatno najboljeg muzičara ikada, Wolfganga Amadeusa Mozarta. Delovi grada datiraju iz baroknog perioda i upisani su na UNESCO listu svetske baštine. Moćna tvrđava Hohensalzburg je glavni simbol Salzburga, dok dvorac Mirabell sa svojim vrtovim pruža poseban sklad između prirode i arhitekture. Ako vas zanima shopping u Salzburgu onda ne treba da propustite šetnju kroz Getreidegasse ulicu (ulica u kojoj je rođen Mozart). Sve ovo uz dobra obližnja skijališta obećavaju odličan odmor.

Cena za nešto što se zove “Salzburg Card Package” iznosi 119 evra po osobi. U cenu je uključen smeštaj u dvokrevetnoj sobi, Salzburg Card za 48 sati, slobodan ulaz u sve muzeje, doručak i dva noćenja. Više o Salzburg Card Package možete saznati na www.salzburg.info/en/sights/salzburg_card.


Public domain – image, by Gissa / en.wikipedia.org