Goca Tržan slike sa skijanja 2016

Naša poznata pevačica Goca Tržan je zimski odmor 2016-te provela na skijanju u Alpima u skijalištu Saalbach. Goca Tržan za sebe kaže da je:

Zaljubljenik u skijanje i da još tokom vrelih letnjih dana mašta o odlasku na zimovanje.

Skijalište Saalbach

Skijalište Saalbach, nekada mirno selo, iz godine u godinu postaje sve izgrađeniji skijaški centar. Danas Saalbach, Hinterglemm i od sezone 2016 i Fieberbrunn čine najveći povezani ski resort u Austriji. Fieberbrunn se od 2016 proširio sa novim pistama i povezao gondolom sa već povezanim Saalbachom i Hinterglemmom. Ova dva sela su udaljena svega 4 kilometra i još uvek se nisu i fizički spojili, ii se u nastupu na tržištu ne takmiče pa ih ljudi često video kao jedan entitet. Često pri kraju sezone pa i tokom sezone moše se naći smeštaj koji nudi popuste porodicama. Nije neuobičajeno da deca do 14 godina imaju besplatan smešataj i ski pass. Pre nego krenete put Saalbacha proverite hotele možda vas popusti prijatno iznenade.

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Skijalište Saalbach obiluje različitim tipovima staza, od početničkih pa sve do vrlo zahtevnih staza (kojih doduše ima mnogo manje). Tamo postoji oko 300 kilometara staza što garantuje da svako može pronaći svoju odgovarajaću stazu. Sistem žičara i gondola je impozantan! Nisu samo staze povezana žičarama već i obližnja sela.

Seoce Saalbach je vrlo prijatno mesto naročito za porodice sa decom. U centru nema kola pa je atmosfera u večernjim satima idealna za šetnju. Na uličnim štandovima se prodaje kuvano vino i čajevi koji vrlo dobro dođu u večernjoj šetnji. A ako vam više odgovara samoća u planini ima dosta izolovanih koliba koje nude intiman odmor i odličnu uslugu. Hrana u ovim kolibama je posebno dobro jer se pretežno sprema na tradicionalan način. Čaša brendija, tradicionalna i jaka hrana su odličan način da se pripremite za naporne dane na stazama.

Čak i ako zima i sneg zakažu oni imaju mogućnost da naprave sneg na najpoznatijim stazama. I ne samo to. U Saalbach  većina staza za skijanje je na sunčanoj strani pa su topovi za veštački sneg više nego potrebni.

Staze na sunčanoj strani i mali broj strmih staza (ali postoje) su glavni problem ovog skijališta. Za porodice sa decom je idelno što potvrđuju i ove slike Goce Tržan.

Goca Tržan slike sa skijanja 2016

 

#skijanje #saalbach #ski #winter #friends #love #enjoy #austria #travel Ekipa na skijaskoj pauzi.

A photo posted by Goca Trzan (@gocatrzan) on

 

 

#austria #ski #winter #snow #saalbach Najbolje skijanje ikad. Sami na stazi,uzivancija.

A photo posted by Goca Trzan (@gocatrzan) on

 

#friends #dinner #winter #ski #austria #saalfelden stvarno predivno vece. Hvala vam puno. Vidimo se u Bg.

A photo posted by Goca Trzan (@gocatrzan) on


Creative Commons – image, by Henning Leweke / flickr.com