Havana top 10 neverovatnih slika

Havana je glavni grad Kube i najveći grad na Karibima. Ni manje ni više, Havana je po svom kulturnom nasleđu jedan od najbogatijih urbanih centara u svetu. Slavna kolonijalna prošlost koja se danas ogleda u vrtoglavom nizu starih kuća, katedrala, kula i muzeja čine Havanu jednim od najzanimljivijih gradova na svetu. Istorijska četvrt pod imenom Stara Havana ili kako je zovu “Vieja Habana” je fascinantna i pod zaštitom UNESCO-a. Stara Havana ima preko 900 znamenitosti, uključujući Presidential Palace i Cathedral Square. Ove neverovatne fotgrafije sa Kube ce vas odvesti u ovaj egzotični grad u treptaju oka. Uživajte!

Stara Havana šta da posetite i vidite

Srce culture i istorije na Kubi je stara Havana pa ako se već nađete na Kubi probajte da posetite sledeće atrakcije:

TO Raška, destinacija Raška

Katedrala Svetog Kristobala – ovo je upečatljiv primer kubanske barokne arhitekture. Gradnja je završena 1777. godine od strane franjevaca a zanimljivo je gradnja započeta od strane jezitskog reda 30tak godina ranije.

Trg oružja (Plaza de Armas) – ovo je društveno sedište grada već više od 5 vekovava. Kafići i restorani sa prelepim baštama se nalaze ovde. Pa ako želite da pobegnete od tropske vrućine i probate neke kubanske koktele ovo je pravo mesto za vas. Na trgu se takođe nalazi i zanimljivi Gradski muzej.

Trg Vieja – ovaj trg je još od davnina služio za vojne parade. Nažalost sredinom prošlog veka je bio žrtva industrijalizacije i delom je pretvoren u podzemnu garažu. Zahvaljujući narodu i vladi Kube ovaj trg je obnovljen i danas je jedan od najpopularnijih trgova u Havani


Creative Commons – image, by GregMontani / pixabay.com