Lefkada – plaže na istočnoj obali

Lefkada je nadelko poznata po svojim prelepim plažama i one su definitivno glavno razlog zašto turisti putuju na ovo jonsko ostrvo. Istočna strana Lefkade za razliku od zapadne gde se nalaze najlepše plaže na Lefkadi nema toliko lepih plaža. Evo nekoliko koje vredi posetiti.

Plaža Nikiana

Nikiana je plaža na istočnoj obali Lefkade. U istoimenom mestu nalazi se više manjih šljunkovitih plaža, pored luke je manja uvala gde se nalazi šljunkovita plaža sa prirodnim hladom. Ovo nije plaža zbog koje se dolazi na Lefkadu, ali ako ste stacionirani u blizini može da posluži ako ste umorni od istraživanja ostrva.

Plaža Nidri

Popularno letovalište na Lefkadi, Nidri, ima više plaža i manjih uvala a glavna plaža, Nidri plaža, se nalazi na severu od istoimenog mesta. Nidri plaža je slična plaži Nikiana, šljunkovita je dugačka i uska. Plaža Nidri često zna da bude prepuna ljudi. Na njoj se nalaze i taverne sa tradicionalnim specijalitetima. Sama plaža je uređena sa suncobranima za iznajmljivanje, ako ste zainteresovani za vodene sportove ili izlete na obližnja manja ostrva, to takođe možete naći na Nidri plaži.

Plaža Desimi

Plaža Desimi nalazi se u blizini sela Vliho na sredini puta između Lefkasa i Vasilikija. I ovo je šljunkovita plaža ali je za razliku od Nidri i Nikiana plaže vredi posetiti. Blizu plaže postoje dva kampa Desimi i Santa Mavra i da bi se došlo do plaže mora da se prođe kroz jedan od njih. Ovu plažu je lako posetiti čak i ako nemate kola na Lefkadi jer se stanica lokalnog autobuskog prevoza nalazi u blizini. Desimi plaža nema ležaljke i suncobrane ali zato ima prirodnog hlada.