Lefkada – plaže na južnoj obali

Plaže na jugu Lefkade su pretežno šljunkovite plaže i većim brojem su uređene plaže. Naravno ako se potrudite možete da nađete neku skrivenu uvalu samo za sebe. Za razliku od istočne obale ovde već počinju da se naziru lepote plaža na Lefkadi.

Plaža Mikros Jalos (Ruda, Poros)

Plaža Mikros Jalos (Ruda, Poros), ako bi se ubrajala u plaže na istočnoj obali verovatno bi bila najlepša plaža na istoku. Nalazi se u Ruda zalivu na prelazu istočne u južnu obalu, šljunkovita je, a more čisto i predivne tirkizne boje. Na njoj ne postoji prirodan hlad ali zato postoje suncobrani za iznajmljivanje. Plaža Mikros Jalos je prepuna turističkog sadržaja, hoteli, beach barovi sa glasnom muzikom. Ko voli takvu vrstu letnjeg provoda plaža Mikros Jalos je prava destinacija, ko voli mirniji dan na plaži možda je bolje da preskoči ovu plažu.

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Plaža Afteli (Evgiros)

Plaža Afteli nalazi se u blizini sela Evgiros iz razliku od plaže Mikros Jalos vam nudi mir i tišinu. Nalazi se u zalivu okružena zelenim brdima. Na Afteli plaži ne postoje suncobrani, postoji jedna taverna i moguće je da su oni izbacili suncobrane, ali generalno ova plaža nije uređena. Ovo je mala i šljunkovita plaža i nju ne posećuje veli broj turista.

Plaža Amuso

Plaža Amuso nalazi se na jugu Lefkade i blizu je glavnog priobalnog puta. Ovo je uređena plaža, šljunkovita plaža i naročito je popularna među porodicama sa decom jer je voda kristalno čista i plitka.

Plaža Agiofili

Plaža Agiofili jedna od najlepših plaža na Lefkadi nalazi se blizu Vasilikija. Ovo je uređena plaža od vrlo sitnog šljunka skoro peska. Plaža Agiofili je teško pristupačna zemljanim putem, postoji mali put makadam, i ne postoji parking blizu plaže. Kao konačan napor da pristupite ovoj plaži je i 40tak stepenika. Zbog ovakvog zemljanog pristupa iz Vasilikija postoje taksi brodovi koji voze na ovu plaži.

Plaža Vasiliki

Plaža Vasiliki je dugačka i šljunkovita plaža. Ovo je jedna od najprometnijih plaža na Lefkadi i pravi je raj za windsurfere. Na njoj postoji veliki broj beach barova i taverni. Plaža Vasiliki je uređena plaža sa ležaljkama i suncobranima sa iznajmljivanje, postoji mogućnost iznajmljivanja opreme za windsurfing i sve ostale sportove na vodi a takođe postoji i veliki broj taksi brodova koji voze na okolne plaže.