Najpopularnije šoping destinacije u regionu

Putovanja i šoping često idu ruku pod ruku, i predstavljaju dobitnu kombinaciju za sjajna iskustva. U neke gradove se putuje kako bi se detaljno obliazili, međutim neke destinacije su pored toga, kao stvorene za obilaženje tržnih centara i uličnih radnji.

U tekstu koji sledi upoznaćemo vas sa destinacijama u regionu koje možete posetiti ukoliko ste raspoloženi za kombinaciju šopinga i turizma. Ovi gradovi su sjajno odredište za sadržajno i kvalitetno vikend putovanje.

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Zato pođite sa nama na put!

Temišvar – “mali Beč” kao sjajna destinacija za vikend šoping

Bilo da su vam potrebne brendirane torbe, nove cipele, pantalone za posao ili neki drugi odevni komad, možete se uputiti u Temišvar, najveći banatski grad, i “mali Beč” kako ga još zovu, jer neodoljivo podseća na austrijsku presotnicu.

Temšivar je šarmantan rumunski gradić, u kome je koncetrisan veliki broj Srba. Mnogi ovde žive i rade, ali ima i onih koji ga posećuju kako bi uživali u vikend putovnaju, koje će začiniti sjajnim šopingom.

Prednost putovanja u ovaj grad je mogućnost odlaska na organizovanu vikend turu do Temišvara, pa tako i ljudi koji nemaju uslova za putovanje automobilom mogu otići na kratko i sadržajno putovanje do Temišvara.

U gradu vas očekuje veliki broj šoping centara, kao i radnji na šetalištima. Osim toga, postoje i mnogobrojni sadržaji za gurmane i hedoniste, pa tako osim sjajnog šopinga nećete ostati ni gladni. Ono što je važno da ne zaboravite je da se u Rumuniji koriste leji, pa će vam menjačnica biti potrebna odmah po dolasku u grad.

Segedin – mađarski kutak za šoping i SPA užitak

Možemo slobodno reći da je mađarski gradić Segedin sinonim za hedonizam, s obzirom na činjenicu da je poznat po sjajnom šopingu i SPA centrima. Kombinacija ovih aktivnosti predstavlja izuzetan užitak i zato nema sumnje da je poseta Segedina odličan izbor u bilo koje doba godine.

Ovaj grad se nalazi na 200 km od Beograda, i poznat je po velikom broju sunčanih dana tokom godine. Segendin ima i svoja kulturno-istorijska blaga, pa tako poseta ovog grada ne bi trebalo da prođe bez obilaženja Gradske kuće, trga Sečenji, gradske katedrale, trga Dugonič, bašte Štefanija kao i mnogih drugih.

U Segedin možete otići svojim vozilom, a organizuju se i mnogobrojne šoping ture, tako da se uvek možete opredeliti i na ovaj tip putovanja. U Segedinu ćete plaćati mađarskim forintama, tako da je ovo još jedan detalj na koji treba da obratite pažnju.

Budimpešta – turistički biser sjajan i za šoping

Budimpešta iz godine u godinu postaje sve veća turistička atrakcija za posetioce širom Evrope ali i sveta. Grad je uložio u turizam, pružajući svojim gostima mnogobrojni sadržaj, kako kulturno-umetnički tako i onaj komercijalniji, zato Budimpešta poslednjih godina postaje i sjajna destinacija za šoping.

Poseta mađarske presotnice biće odličan povod za šetnju, druženje i uživanje u ovom gradu, ali i za posetu nekih od mnogobrojnih šoping centara koje ćete ovde naći. Putovanje u Budimpeštu je celovito iskustvo, a činjenica da ovde možete otići u šoping je samo dodatan plus.

Budimpesta Madjarska putovanje
Putovanje u Budimpeštu

Zagreb – hrvatska prestonica kao primer dobrog stila

Zagreb je hrvatska prestonica i grad koji odiše dobrim stilom koji se neguje godinama. Mnogi su to prepoznali i počeli da posećuju ovaj grad kako bi uživali u njegovoj lepoti, ali i u razgledanju izloga i kupovini odeće. Tako je Zagreb malo po malo stekao titulu šoping destinacije.

Kao dokaz za to je i pojava šoping tura za Zagreb, što je odlična prilika da uz šoping i zabavu posetite ovaj izuzetno lep grad. U Zagrebu se koristi hrvatska kuna pa tako ne zaboravite da će biti potrebno da zamenite novac, odmah po dolasku u ovaj grad.

Solun – mediteranski biser za šoping

More, sunce, mediteranska klima, lagana odeća, papuče, i obilazak radnji, tako izgleda šoping u Solunu. Ovaj sunčani grčki grad jedna je od omiljenih stanica domaćim turistima kada se upute na letovanje u Grčku.

Ovaj grad osim divne arhitekture, prijatne klime i ljubaznih stanovnika ima da ponudi veliki broj  šoping centara u kojima se uvek može pronaći sniženje tokom letnjeg perioda, kada najveći broj tursita i poseti ovaj grad.

Verujemo da ćete u svakom od ovih gradova pronaći tačno ono što tražite, a to je veliki izbor objekata za kupovinu garderobe, obuće, kozmetike i ostalih potrepština. Takođe, u navedenim destinacijama pronaći ćete i kvalitetan sadržaj koji će posebno začiniti vaše putovanje.

Izbor napravite na osnovu toga koji grad vam se najviše dopada, a mi vam želimo srećan put!