Odmor i uživanje na ostrvu Elafonisos

Nakon Nafplia, krenuli smo put ostrva Elafonisos koje se nalazi na samom jugu Peloponeza. Iz Nafplia smo išli ka Argosu, i dalje na zapad da bi se uključili na autoput. Autoputem smo išli sve do Tripolija. Tu smo se isključili i krenuli dalje prema Sparti. Kroz Spartu smo samo prošli bez zadržavanja. Od Sparte do Skale nije toliko loš put ali nije auto put. Dok je Skale do Elafonisosa put malo lošiji, jer ima uzbrdica i dosta krivina, tako da ukoliko idete sa decom ili sami imate osetljiv stomak, na vreme popijte nešto protiv mučnine. Mi smo to iskusili na teži način. Upravo zbog ovakvog puta odustali smo od posete Monemvasiji koja se nalazi na istočnoj strani ovog istočnog prsta Peloponeza.

Ostrvo Elafonisos

Elafonisos je malo ostrvo blizu kopna, tako da vožnja trajektom traje svega 5 minuta. Cena je 10,5 € za auto i 1 € po osobi, naravno po pravcu. Ovo ostrvo ima samo tri plaže ali je prelepo za odmor. Od toga jedna plaža se nalazi u glavnom gradu i na nju niko ne ide. Ono je stvoreno za odmor i uživanje. Ovde smo najpre rezervisali 2 noćenja, ali smo odlučili da ostanemo još dva i maksimalno uživamo u njemu. Plaža Simos je plaža zbog koje ljudi dolaze na ovo ostrvce. Nalazi se na jugu ostrva je potpuno slična Elafonisi plaži na Kritu. Samo je ova na Kritu sređenija i dosta veća. Ipak i Simos je prilično velika i zapravo su to dve plaže odvojene sprudom. Druga plaža se nalazi  na jugozapadnoj strani ostrva u blizini naselja Kato Nisi. Ja čak nisam sigurna ni da je ovo naselje već se tu jednostavno nalaze hoteli i apartmani. Inače ova plaža nije ni prići Simos plaži. Glavni grad i luka Elafonisos broje nešto ispod 1000 stanovnika i da bi ste bolje stekli uisak o veličini ostrva treba da znate ovo. Iz glavnog grada prema jugu ostrva i ka pomenutim plažama vode dva puta. Plaža na jugozapadu je udaljena oko 4 km dok je plaža Simos udaljena oko 5 km i nije neobično da sretne ljude kako se šetaju da pomenutih plaža. Ako vas interessuje pristup Internetu, ne brinite u gradu Elafonisos postoji javni pristup Internetu koji je besplatan za sve. Imaj te na umu da na  ostrvu nema velikih marketa pa shodno tome sve malo skuplje, ima par tavernica i radnji sa suvenirima i par manjih marketa. Videli smo letnji klub koji nije još uvek bio otvoren, ali bilo je jasno da provoda u sezoni ima.

Kopaonik apartman izdavanje

Mi smo došli na ovo ostrvce sa namerom da se malo odmorimo i da predahnemo od jurnjave i vožnje. I to smo i uradili. Sa bebom smo odlazili oko 10 sati na plažu i vraćali se uveče oko 19h. U popunosti smo se predali odmoru na ovoj rajskoj plaži. Sobzirom da smo bili u predsezoni na plaži nije bilo skoro nikoga; bar za trenutak smo posedovali parče raja 🙂 Ako vas brini temperatura vode, nema potrebe. Ovde je voda topla početkom juna i vreme nas je maksimalno poslužilo i ako smo na Elafonisosu bili početkom juna.