Peloponez avionom

Iz Beograda do Peloponeza možete putovati avionom. Naime, putuje se do aerodroma u Atini a let traje 1h 30 min do 2h u zavisnosti od vremena leta i aviokompanije. Na ovoj relaciji direktno saobraćaju aviokompanije Air Serbia, Aegean Airlines  i Olympic. Naravno, postoji više drugih varijanti sa presedanjem, ali je uvek povoljnije i brže direktnim letom. Cene aviokarata za povratni let je otprilike od 150 € na više, osim u slučaju kada neka od aviokompanija pusti u prodaju karte po promotivnim cenama. Zbog toga uvek proverite sa svojim agentom da li imaju informaciju kada će biti promotivnih letova.

Imajte u vidu da kada putujete avionom morate imati neki vid transporta od aerodroma u Atini do Peloponeza.
Ako bukirate taksi online cene se kreću oko 200 € po pravcu u zavisnosti do kog mesta na Peloponezu idete. Npr. do Nafplia je oko 250 € po pravcu.

Kopaonik apartman izdavanje

Druga, naravno mnogo povoljnija varijanta je autobusom. Autobusi iz Atine do Peloponeza u letnjoj sezoni saobraćaju često, na 15 min do 30 min u zavisnosti od doba dana. U ovom slučaju nije obavezno da bukirate karte jer će sigurno biti mesta. Transport autobusom podrazumeva najpre da sa aerodroma odete do glavne stanice u Atini. Na ovoj liniji saobraća autobus X93 i dalje možete busom do Peloponeza.

Treća opcija je da vozom odete do Patre, najvećeg grada na Peloponezu. Voz ne ide direktno. Od Atine vozi do Kiata kod Korinta gde se preseda za Patru.


Creative Commons – image, by  Tony Hisgett