Ostrvo Tasos trajekt, cena i red vožnje

Ostrvo Tasos je idelna letnja destinacija za ljude koji žele odmor, mir i tišinu i lepe peščane plaže uz kristalno čisto more. Kako stići do Tasosa? Pa, autom ili autobusom pa onda na trajekt! 🙂
Trajekti do Tasosa saobraćaju iz dva obalna mesta: Kavala i Keramoti. Iz Kavale je moguće ukrcati se na trajekt do Skale Prinos, a iz Keramotija do Limenasa.

Vožnja na relaciji Kavala – Skala Prinos traje manje od 1:30h, a na relaciji Keramoti – Limenas manje od 1h (oko 45 – 50 minuta).

Pronađite najpovoljniji smeštaj

Među srpskim turistima popularniji su polasci iz Keramotija jer je cena karte niža i frekvencija saobraćaja je veća. Keramoti je malo ribarsko mesto udaljeno od Kavale 40tak kilometara ka istoku. Dok je Kaval turistička destinacija za sebe, ljudi u Keramoti odlaze iz jednog razloga: da trajektom pređu do Tasosa. Ako ne želite da posetitite Kavalu, trajekt iz Keramotija je pravi izbor za vas. Keramoti jeste dalji ali se zbog cene, frekvencije saobraćaja kao i zbog trajanja plovidbe više se isplati.

Nema potrebe da kupujete karte online, a nisam siguran ni da li je moguće, jer mesta na trajektima ima dovoljno.

Jedan od naših prelazaka, Keramoti – Tasos trajekt

Leta 2015, oko 20-og avgusta krenuli smo put Tasosa. Posle prespavane noći (išli smo sa bebom pa je odmor svima bio neophodan) u Negotinu. Stigli smo u Keramoti u popodnevnim satima. Kiša je lila kao iz kabla a u kolima je odavno postalo napeto zbog sirene na zadnjem sedištu 🙂 U Keramotiju na prilazu pristaništu je bila ogromna gužva, kolona automobila se lagano kretala ka parkingu na pristalištu. Mi smo jedva ušli na pristanište! Sva kola sa pristaništa i još desetak automobila iza nas je ušlo na feri. Dakle ako se nalazite negde na pristaništu: ne brinite, sigurno se ukrcavate.

Tasos trajekt cene i raspord vožnje

Cena i raspored variraju od meseca do meseca i karte se kupuju na kiosku u luci. Na ovim linijama saobraćaju dva prevoznika Thassos ferries i Aneth, a aktuelne cene i raspored pogledajte na njihovim sajtovima.

Okvirne cene karata za trajekt:

  • Odrasli: 3,5e (Keramoti) – 5e (Kavala)
  • Deca (5 do 10 godina): 1,5e (Keramoti) – 2,5e (Kavala)
  • Putnička kola do 4,25m: 16e (Keramoti) – 19e (Kavala)
  • Putnička kola preko 4,25m: 20e(Keramoti) – 24e (Kavala)

Creative Commons – image, by Ronald Saunders / flickr.com