Pravoslavni Božić, Srbija 2024 – neradni dani

Blagdansko uzbuđenje približava se s intenzitetom, a sve češće se zapitamo koji dan obilježava pravoslavni Božić 2024. godine. Božić, jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika, slavi se s istim entuzijazmom kako među pravoslavnim vjernicima, tako i među katolicima. Osnovna razlika među njima leži u datumu proslave, proizašlom iz svjetovnih razloga: katolici slijede gregorijanski kalendar, dok pravoslavni vernici prate julijanski kalendar.

Datum samog praznika ostaje nepromenljiv, ali nije naodmet znati kada će tačno biti proslavljen Božić 2024. godine. Ova informacija posebno je zanimljiva za ljude iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i drugih bivših republika Jugoslavije, gdje smo nekako usvojili umijeće povezivanja praznika kako bismo si priuštili male odmore. Pa hajde da vidimo kakav raspored potencijalnih odmora nam se pruža za vreme Božića.

Pronađite najpovoljniji smeštaj

Pravoslavni Božić 2024. godine u Srbiji

Pravoslavni Božić u 2024. godini obeležava se 7. januara, koji pada u nedelju. Iako je malo razočaravajuće što se slavi tokom vikenda, postoji sjajna prilika da se stvore produženi odmori. Sa samo tri dana odmora, moguće je usklađivanje s prazničnim danima oko Nove godine, čime se otvara prilika za ukupno devet povezanih neradnih dana. Ovaj period može biti idealan za opuštanje, proslavu i deljenje radosti s porodicom i prijateljima.

Predlog za uzimanje odmora oko Božića 2021 godine

PonUtoSredaČetPetSubNed
25262728293031
1234567

Narandžaste dane iz tabele bi trebalo da izdvojite od svog odmora (3, 4, 5 januar).

Srećni praznici 😉


Creative Commons – image, by Joe Buckingham / flickr.com