Kada pada pravoslavni Uskrs 2021 / neradni dani – Srbija?

Sve o neradnim danima za i oko pravoslavnog Uskrsa 2021. godine u Srbiji. Kada pada pravoslavni Uskrs 2021, slobodni dani i predlog za povezivanje prazničnih dana.

Neradni dani oko Uskrsa 2021. godine

U religijskom smislu Uskrs je jedan od značajnih praznika u Hrišćanstvu. Ali pored toga on se kod ljudi očekuje sa nestrpljenjem jer prvi put posle zimskih meseci možemo da odemo na neki kraći odmor (produženi vikend). Po zakonu Republike Srbije pored Uskrsa koji je u Republici Srbiji neradni dan a usto je i nedelja, pravoslavci i pripadnici drugih hrišćanskih verskih zajednica praznuju počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Uskrsa, prema pravoslavnom kalendaru. Pa tako u godini 2021. tokom pravoslavnog Uskrsa imamo sledeće neradne dane:

  • 30. april – Veliki petak
  • 01. maj – subota
  • 02. maj – Uskrs i nedelja
  • 03. april – Drugi dan Uskrsa – ponedeljak

Nadajmo se lepom vremenu jer ova četiri slobodna dana mogu idealno da se iskoriste za neko kraće putovanje, bilo u zemlji ili van nje. Jedno je sigurno tih dana će svuda da budu gužve. Razmislite na vreme, kako najbolj da iskoristite neradne dane, gde ćete da putujete i rezervišite karte i smeštaj dok još nije kasno.

Ko može da uzme 4 slobodna dana od odmora može da dobije 10 slobodnih, neradnih dana u sklopu pravoslavnog Uskrs 2021.

Predlog za uzimanje odmora oko Uskrsa 2021

PonUtoSredaČetPetSubNed
262728293012
3456789

Što znači sa 4 dana od odmora dobijete 10 neradnih povezanih dana! Ili je je to ipak mnogo :)?

Srećni praznici 🙂