Kada pada pravoslavni Uskrs 2020 / neradni dani – Srbija?

Sve o neradnim danima za i oko pravoslavnog Uskrsa 2020. godine. Kada pada Uskrs, slobodni dani i predlog za povezivanje prazničnih dana.

Neradni dani oko Uskrsa 2020. godine

U religijskom smislu Uskrs je jedan od značajnih praznika u Hrišćanstvu. Ali pored toga on se kod ljudi očekuje sa nestrpljenjem jer prvi put posle zimskih meseci možemo da odemo na neki kraći odmor (produženi vikend). Po zakonu Republike Srbije pored Uskrsa koji je u Republici Srbiji neradni dan a usto je i nedelja, pravoslavci i pripadnici drugih hrišćanskih verskih zajednica praznuju počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Uskrsa, prema pravoslavnom kalendaru. Pa tako u godini 2020. tokom uskršnjih praznika imamo sledeće neradne dane:

TO Raška, destinacija Jošanička banja
  • 17. april – Veliki petak
  • 18. april – subota
  • 19. april – Uskrs i nedelja
  • 20. april – Drugi dan Uskrsa – ponedeljak

Nadajmo se lepom vremenu jer ova četiri slobodna dana mogu idealno da se iskoriste za neko kraće putovanje, bilo u zemlji ili van nje. Jedno je sigurno tih dana će svuda da budu gužve. Razmislite na vreme, kako najbolj da iskoristite neradne dane, gde ćete da putujete i rezervišite karte i smeštaj dok još nije kasno.

Ko može da uzme 4 slobodna dana od odmora može da dobije 10 slobodnih, neradnih dana.

Praznici koji slede u 2020. godini (Praznik Rada – Prvi maj)

Samo 10 dan posle Uskrsa, nam dolazi još jedan praznik, ovoga puta državni / međunarodni / svetovni ali podjednako drag. Nova dva neradna dana su pred vama pa se spremite da uživate 😉

Prvi maj se praznuje prvog (petak) i drugog (sreda) maja, pa eto nama ubrzo novih neradnih dana. Između Uskrsa i Prvog maja ima 8 radnih dana pa eto prilike i za neko spajanje praznika.

  • 1. maj – petak (Praznik Rada)
  • 2. maj – subota (Praznik Rada)
  • 3. maj – nedelja

Predlog za uzimanje odmora oko Uskrsa i Prvog maja 2020

PonUtoSredaČetPetSubNed
13141516171819
20212223242526
27282930123

Što znači sa 8 dana od odmora dobijete 17 neradnih povezanih dana! Ili je je to ipak mnogo?

Srećni praznici 🙂