Dan državnosti 2020 – Srbija

Dan državnosti Srbije je jedan od najbitnijih datuma u novijoj istoriji Republike Srbije. Pored toga što je sa državotvorne strane bitan za većinu ljudi je značajan jer donosi i neradne dane.

U 2016. godini u Srbiji dan državnosti se praznuje 15. i 16. februara. Ono što je nije baš najbolje u 2020. godini je da se dan državnosti praznuje u subotu (15. februar) i nedelju (16. februar). Kako jedan dan praznika pada u nedelju neradni dan se pomera za ponedeljak pa je opet neki produženi vikend moguć

TO Raška, destinacija Jošanička banja
  • 15. februar – subota
  • 16. februar – nedelja
  • 17. februar – ponedeljak

Pored toga što se slavi kao dan državnosti (15. februara 1804. je počeo Prvi srpski ustanak) ovaj datum je ujedno i dan ustavnosti Srbije (15. februara 1835. je donet Sretenjski ustav).

Naši državnici će ovo vreme da posvete raznim odlikovanjima, i dugim ceremonijama, a vi? Pa mi vam preporučujemo da ove neradne dane iskoristite na neko putovanje ili nešto slično. U slučaju da vas zanimju cene hotelskog smeštaja u ovim prazničnim danima, potražite na našem sajtu. Proverite kada u 2020. godini u Srbiji padaju ostali praznici i neradni dani.

Srećni praznici 🙂


Creative Commons – image, by freestock.ca