Dan državnosti 2024 – Srbija

Dan državnosti Srbije predstavlja jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji Republike Srbije. Osim što ima ključan značaj s aspekta državnosti, za većinu ljudi je takođe važan jer donosi dragocene neradne dane.

U 2024. godini, dan državnosti se obeležava 15. i 16. februara. Ono što je izvanredno u ovoj godini jeste to što se praznuje četvrtak (15. februar) i petak (16. februar). Ova konfiguracija pruža sjajnu priliku za povezivanje praznika. Sa samo tri dana odmora, možete dobiti neverovatnih devet slobodnih dana.

Evo predloga za raspored odmora:

  1. februar – subota
  2. februar – nedelja
  3. februar – ponedeljak (predlog za odmor)
  4. februar – utorak (predlog za odmor)
  5. februar – sreda (predlog za odmor)
  6. februar – četvrtak (praznik)
  7. februar – petak (praznik)
  8. februar – subota
  9. februar – nedelja

Ovaj datum nije samo proslava početka Prvog srpskog ustanka 1804. godine, već je istovremeno dan ustavnosti Srbije jer je 1835. donet Sretenjski ustav.

Dok će naši državnici posvetiti vreme ceremonijama i odlikovanjima, šta vi planirate? Predlažemo vam da iskoristite ove slobodne dane za putovanje ili neki sličan doživljaj.


Februar je čaroban mesec kad se priroda preobrazi u snežnu bajku, a Kopaonik postaje raj za ljubitelje skijanja. U tom duhu, s velikim oduševljenjem preporučujemo apartman “Žuta dunja” na Kopaoniku kao savršen izbor za vaš zimski odmor.
Ovaj apartman ne samo što pruža udobnost već i omogućava nezaboravan doživljaj boravka na planini. Sa spektakularnim pogledom na predele prekrivene snegom, “Žuta dunja” postaje oaza topline i udobnosti nakon uzbudljivog dana na stazama.
Ovaj idilični apartman nije samo mesto za odmor, već je i skijaško utočište. U njemu ćete pronaći savršen spoj udobnosti, lepote prirode i blizine ski staza – idealno za sve ljubitelje skijanja, ali i one željne opuštanja u prirodi.
Iskoristite priliku da se prepustite čarima Kopaonika i uživate u nezaboravnom skijaškom doživljaju, uz udobnost apartmana “Žuta dunja” koja će vaš boravak učiniti posebnim i nezaboravnim.


Takođe, proverite kada u 2024. godini u Srbiji padaju ostali praznici i neradni dani, kako biste unapred isplanirali svoje vreme.

Dan državnosti je prilika za odmor, ali i za stvaranje nezaboravnih trenutaka. Iskoristite ih na najbolji mogući način!

Srećni praznici 🙂


Creative Commons – image, by freestock.ca