Putujemo u Kambodžu – Skriveni cvet Azije

Naučili smo već, ali uvek se vredi podsetiti i svakom novom čitaocu otkriti kakav safir planete zemlje čuva jugoistok Azije. Zemlje jedinstva, vekovne borbe za slobodu i zlatne prošlosti danas su neizostavna destinacija svakoga ko u životu ne želi propustiti ono što je istinski važno – avanturu u slavu istog, osmeh i usmerenje ka napred u svakom trenutku i svakoj situaciji.

To sigurno jeste ono što ćete naučiti od Kambodže, blistave, razorene i iznova vaskrsle zemlje koja se hrabro i s optimizmom bori sa svime što je snalazilo u bliskoj istoriji do pre samo 30-tak godina.

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Ni genocid, ni glad ni razaranje Kmerima nije oduzelo duh dobrodošlice, dobročinstva i onaj poznat smešak novim gostima koji iznova i u sve većem broju razumeju značaj drevnog Angkor Vata, najveću versku građevinu današnjeg sveta (hinduističku, a potom budističku) i nekadašnje središte istoimenog carstva,bol oven i na nacionalnoj zastavi.

cambodia village
Sela u Kambodži

A vara se onaj ko u tome vidi i jedinu dragocenost ove 15-milionske kraljevine, koja na jugu izlazi na Tajlandski zaliv. Pa čak ni sam dvomilionski Pnom Pen, glavni i nadaleko poznati centar nije dovoljan za nabrojiti sve što možete pronaći i punim plućima udahnuti ovde – među jednom od najstarijih civilizacija sveta (prvi tragovi stanovanja 4000 godina p.n.e), gde je nastao pirinač, vladali Funan i Čenla a susedi se otimali o krasne šume i doline, domu makaki majmuna, ždralova i bambusa.

Umetnost je ovde oivičena u svemu što čovek može načiniti lepim, pa takav utisak naćićete i na farmi svile, dok će vas život na jezeru čarobnog Siam Reap-a zanavek uveriti da je ovo stanište svakoga čija duša ište mir, a na kom je on mestu lepši do među nedirnutom prirodom?

Kombodža smiraj dana
Kombodža smiraj dana

Neukrotive džungle i fascinantni mangrovi još jedna su specifičnost države Džajavarmana II, koji se, pozivajući se na potomstvo suverena Funana proglasio vođom ovog naroda, a nakon osvajanja uz Mekong nadenuo i hinduističko zvanje vladara sveta “čakravartin”.

Zato dajte sebi zadovoljstvo koje vredi kilometara, i doživite zalazak sunca s osećanjem da ste na krovu sveta – to je samo Angkor Vat!

Ostaci Angor Thoma
Ostaci Angor Thoma

Sabai travel vam poručuje

U životu uvek postoji vreme za nešto, a mi verujemo da je baš sada za putovanje u Kambodžu i Vijetnam, uz novi aranžman, SAMO U SABAI TRAVEL-U!
Odaberite datum i tip, a nama ostaje darivati Aziju na dlanu – ostalo će ona napraviti sama.

POZOVITE (+381) 064-302-77-77, pošaljite upit na sajtu OVDE ili na adresi info@sabaitravel.rs za sve informacije o ceni i rezervaciji.

Garantujemo samo jedno, nije bitno kud ste bili, ovde će biti najbolje dosad!