Tajland – šta videti i posetiti

U ovom članku inspirisani smo otkriti ono što o Tajlandu zna nekolicina. S kraljevinom na obalama Andamanskog mora po pravilu je tako, jer nekad i nas same, redovno prisutne u istoj, iznenadi novim razlozima zaviriti u svaki kutak 70-milionskog dela Azije.

Buffalo Racing Festival

Oktobar

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Možda prepoznatljiva po azijskim slonovima, ova raznolika i jedinstvena država ponudiće dozu egzotike i za same lokalce – osim stanovnika Chonburi-ja, centra istoimene provincije na obalama Tajlandskog zaliva, a u blizini jedne od najposećenijih turističkih destinacija – Pattaya-e. Trka bikova ukorenjena je u tradiciji ovog mesta već stotinak godina a to ne nameravaju menjati. Možda i zbog ljudi koji sa oduševljenjem svake godine u početak leta na ovom delu azijskog kontinenta posmatraju čudesno snažne životinje u galopu na kome bi im mnoga grla pozavidela! Adrenalin, pozitivna atmosfera i potpuno neponovljivo iskustvo ono je što ovaj festival i deo kraljevine čini must visit lokacijom svakog avanturiste.

buffalo racing festival
Trka bivola – vrlo zanimljivo iskustvo | Creative Commons – image by jhoparianto / pixabay.com

Lopburi Monkey Banquet

Novembar

U centralnom regionu sem prepoznatljivih prastarih hramova ovaj deo godine turistički je najprometniji zahvaljujući fantastičnom običaju “gozbe” tokom koje lokalci najraznovrsnije voće i povrće servira hiljadama majmuna. Oko četiri tona istoga završi u stomacima ovih druželjubivih bića te ne čudi činjenica da su atrakcija koja ovo istorijski interesantnu lokaciju čini još izuzetnijom i vrednijom posete.

Lopburi monkey
Lopburi majmuni – Banquet | Creative Commons – image by Hbbhjgxjgf / commons.wikimedia.org

Wonderfruit Music and Arts Festival

Decembar

Sa raznim kulturama i putnicima iz celog sveta, može se reći da svet zaista dolazi na Tajland. A to najbolje vidimo kroz pravu internacionalnu žurku u gradu gde ona ne prestaje 24/7! A za odmor tela i duha dodatak azijske atmosfere tu su časovi joge odnosno meditacije. U međuvremenu, najpopularniji svetski muzičari i DJ-evi atmosferu zagrevaju do usijanja baš u pripremama pred najluđu decembarsku noć. Novogodišnja energija koju osetite ovde ne vredi tražiti na ijednom novom mestu, tako da je povratak zagarantovan.

Zalazak sunca
Zalazak sunca | Creative Commons – image by Hbbhjgxjgf / commons.wikimedia.org

Candle Festival

Jul

Tokom kišnog perioda u ovom delu Azije jugoistočni deo zemlje pretvara se u pravu paradu umetnosti i autentične kulture, a to treba doživeti. Jedan od razloga popunjenosti svih 12 meseci turističke ponude Tajlanda ogleda se i u dobu kada se putopisi sa zatvorenih plaža sele u oživele provincije, koje ih dočekuju festivalima poput Candle-a. A na njemu pronađu čitav grad rešen da na ulicama pokaže svoje specifičnosti i lepote, za šta su ovde zaduženi umetnosti iz čitave države čija dela u vidu skulptura božanstava, istorijskih ličnosti marširaju na njihovim leđima tokom dana ovog događaja koji propoveda o svemu što Tajland jeste i svedoči atmosferu vrednu miliona turista godišnje!

Candle-lit procession
Festival vredan posete | Creative Commons – image by John Shedrick / flickr.com

A uz Sabai Travel, putujte nikad povoljnije, u let od hiljadu osmeha – Tajland za dvoje VEĆ OD 499 EUR u aprilu i maju!

UPITI & REZERVACIJE  – 064/302-7777