Boravak u Atini i obilazak Korinta

U Atini smo rezervisali stan sa kuhinjom, velikim dnevnim boravkom, kupatilom i spavaćom sobom. Stan je veoma udoban, prostran i ima sve što vam je potrebno dok ste u njemu. Vlasnici su sjajni ljudi, a stan se nalazi u odličnom kraju Atine vrlo blizu centra. Svuda smo išli pešice, a posetili smo dosta toga. Takođe, stan ima svoj parking i WiFi. Ukoliko želite kontakt za ovaj stan, pišite nam mail.

Ukratko, utisci iz Atine

Atina nas je prilično oduševila. Dosta me je podsetila na Beograd, jedino je veća gužva u saobraćaju. Kriza se može primetiti ako baš zagledate pa uočite po neki prazan lokal. Inače, ima dosta turista, tako da u delovima koji su turistički najposećeniji, pitate se o kakvoj krizi oni pričaju!? Mada, to kažemo mi koji smo imali i imamo neuporedivo veće krize. Za nekoga ko je navikao na bolji standard sadašnja situacija sigurno je teška. Prvo gde smo otišli bila je Nacionalna Bašta koja je prava oaza u gradu. Posle smo svakog dana prolazili ovde jer nam je bila usput a i dobro dođe da se odmorite od buke i vrućine. Unutar bašte postoji i ograđen deo sa raznoraznim pticama. Možda nama te ptice nisu bile toliko zanimljive ali za bebu od godinu ipo one su mnogo veća atrakcije od tamo “nekog starog kamenja” 🙂 Otišli smo i do zgrade parlamenta, do Sintagme, videli čuvene Evzoni gardiste i konstatovali da bismo bez problema mogli da živimo u Atini 🙂 Narednih dana posetili smo Akropolj, antičku Agoru, Panatinaikos stadion, Plaku, pijacu, ulicu Ermou gde je pešačka zona za shopping. Ono što smo u Atini propustili je Arheološki muzej. Razlog naravno nije taj da nemamo želju da vidimo sve  u njemu, već činjenica da smo sa malim detetom, tako da smo znali da bismo se samo nervirali. Takav muzej ipak zahteva vašu kompletnu pažnju što je u ovom slučaju nemoguće. Tako da eto razloga više da se vratimo u Atinu. Ako vas zanimaju dodatne informacije o Atini i njenim atrakcijama proverite ovaj članak.

Kopaonik apartman izdavanje

Vrata Peloponeza, Korint

Došao je i taj četvrtak, pozdravili smo se sa našim domaćinima i krenuli dalje na Peloponez. Iz Atine išli smo ka Pireju i posle njega se uključili na autoput do Korinta. Bili smo najpre uzbuđeni što ćemo videti korintski kanal. Ovaj prizor stvarno je jedinstven. Razmišljali smo kako bi bio pun pogodak da se dole nađe neki brod – i bio je, tako da su fotke ispale odlične. Ovde je most kratak tako da lako možete preći i sa druge strane i napraviti sjajne fotografije. Zadržavanje na mostu traje 10 min, odnosno koliko vam je potrebno da se islikate i to je to. Mi smo se uputili dalje, ka starom Korintu. Antičko naselje nije u sastavu današnjeg grada, tako da obratite pažnju na to ako idete tamo. Arheološkim lokalitetom dominira Apolonov hram sa monolitnim stubovima u dorskom stilu. Oko njega se razvio komercijalni, kulturni i religiozni deo grada, tako da su danas vidljivi ostaci agore, pozorišta, fontana i javnih zgrada. U okviru lokaliteta nalazi se i muzej koji sadrži mnoštvo predmeta iz praistorije, geometrijskog, arhajskog i klasičnog doba, zatim iz rimskog i vizantijskog perioda. Kada smo obilazili stari Korint, uhvatila nas je kiša, tako da smo malo brže obišli sve. U svakom slučaju, sve smo videli tako da preporučujemo obilazak.