Kopaonik – čarobno snežno mesto [slike]

Bez obzira da li ste početnik ili profesionalac u skijanju, da li planirate romantično, porodično ili zimovanje sa prijateljima, Kopaonik je priča u kojoj svako ima svoje posebno mesto.

Kapa, rukavice, skije na ramenima, utabane staze, zimsko sunce i planinski vazduh dovoljni su za početak savršenog dana. Uređene staze, moderne žičare, sadržaji za sve koji vole zimske sportove – sinonim su za avanturu, adrenalin i izazov iskusnih skijaša i početnika, bordera, ljubitelja frirajda. Najveći ski centar u Srbiji, poseduje oko 62 km uređenih staza za alpsko i nordijsko skijanje, pogodnim za iskusne skijaše ali i početnike i rekreativce. Sve staze su veoma dobro povezane sistemom žičara i ski liftova, kapaciteta od preko 34.000 skijaša na sat. Sistemom za veštačko osnežavanje pokriveno je 97% skijališta.

Kopaonik apartman izdavanje

Za najmlađe skijaše i početnike obezbeđena su tri prostora „ski vrtića“ sa pokretnim trakama. Skijaški centar poseduje i uređen snow park u kome se organizuju takmičenja domaćeg i međunarodnog karaktera. Oni koji ne skijaju, mogu da se sankaju na sankalištu na stazi Karaman greben ili da uživaju u adrenalinskim sadržajima kao što su bob na šinama i tubing. Za najmlađe posetioce u ponudi je dečiji grad sa različitim elementima i sadržajima za igru na snegu.

kopaonik zimovanje skijanje poligon za pocetnike
Kopaonik zimovanje skijanje poligon za pocetnike | © Olja Simović

Novu skijašku sezonu Kopaonik je dočekao sa četiri nove staze a ove zime očekuje se puštanje u rad gondole Brzeće-Mali Karaman, dužine 3,7 km, koja će povezivati Brzeće sa centrom Kopaonika.

Kopaonik raspolaže velikim brojem objekata za smeštaj, od apartmana i kuća za odmor, odmarališta do najluksuznijih hotela u samom centru i vikend naselju koje je udaljeno od centra oko 4 km. Ponuda smeštaja je raznovrsna, sa brojnim sadržajima i prostorima za opuštanje i odmor koji nude razne mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena (otvoreni i zatvoreni bazeni sa relaks zonom, slano-ledene pećine, saune, tepidarijumi, đakuzi kade, parna kupatila, razne vrste masaža) a cene zavise od perioda i vrste usluge. U mnogobrojnim ugostiteljskim objektima na Kopaoniku u ponudi su razna jela i specijaliteti nacionalne i internacionalne kuhinje (pršuta, proja, kajmak, domaći ajvar, čorba od vrganja, svadbarski kupus, teletina sa pečurkama, jagnjetina i teletina ispod sača, pita sa borovnicama, bifteci, obrok salate, paste, pice…). Posebno uživanje za skijaše su topli napici u ski bifeima na stazi (kuvano vino i rakija, čajevi, kafe).

Mesto gde se mogu dobiti sve potrebne informacije o smeštajnim kapacitetima, aktuelnim dešavanjima, ugostiteljskim objektima i njihovoj ponudi kao i sadržajima za slobodne aktivnosti je Turističko informativni centar Kopaonik. Turistima su dostupni štampani promotivni materijali, katalozi, prospekti hotela i restorana, mape, razglednice, autentični suveniri.

Kopaonik – snežna galerija slika