Kasandra – prvi prst poluostrva Halkidiki (putovanje, mapa)

Kasandra je tzv. prvi prst poluostrva Halkidiki. Ova destinacija je sigurno omiljena za letovanje naših turista. Razlog tome je najpre blizina, zatim prelepe plaže, ali i pristupačne cene (bar su bile, jer Grčka iz godine u godinu postaje sve skuplja). Izbor mesta za letovanje na ovom poluostrvu je veliki i za svačiji ukus. Bilo da vam više odgovara mesto gde je mir i tišina, ili možda želite da putujete sa društvom, pa je gužva i zabava baš ono što vam treba.

Plaže na Kasandri

Ono šta najviše manjka Kasandri da postane super destinacija za letovanje jesu plaže. Ako tražite male i mirne uvale, nešto slično kao čime je Sitonija obiluje, to ovde nećete naći. Uvale postoje na jugoistoku Kasandre. Većina plaža na Kasandri su duge i uske gradske plaže, pa ko voli takve stvari Kasandra je prava lokacija. Više o najlepšim plažama na Kasandri možete pročitati na sledećem tekstu.

Najlepša naseljena mesta na Kasandri

Blizina i povezanost sa Solunom učinili su da je turizam visoko razvijen na Kasandri, više nego na Sitoniji i Atosu. Na Kasandri postoji dosta lepih mesta koji tokom letnje sezone desetostruko (pa i više) uvećaju populaciji. Infrastruktura je dobra tako nema bojazni od toga. Ono sa čime turisti načeće imaju problema jeste parking mesta. Za detaljnije opise najlepših mesta na Kasandri pogledajte linkove ispod.

Putovanje automobilom do Kasandre, kako?

Ako želite autom na odmor na Halkidiki, jedini problem vam može predstavljati isključenje sa obilaznice oko Soluna.

Naime, na 50-om kilometru posle prelaska grčke granice, nailazite na tablu na kojoj piše Thesaloniki i Chalkidiki. Odmah nakon te table je most. Treba da prođete ispod mosta i da se odmah isključite desno na autoput za Solun. Posle 10-tak kilometara se prestrojte u levu traku, jer zna biti gužva, pa je pitanje da li ćete kasnije uspeti. Nakon ukupno 63km vožnje od granice nailazite na petlju. Ostanite u levoj traci i prođite ispod petlje. Na drugom semaforu skrenite levo, odnosno pratite put prema Kavali. Najčešće se turisti upravo ovde zbune, kada treba da prate put za Kavalu. Sada ste na obilaznici i na 88km od granice se isključite desno za Halkidiki i odmah nakon toga skrenite levo. U nastavku puta, videćete odvajanje levo za Sitoniju – drugi prst Halkidikija, a pravo se nastavlja put za Kasandru – prvi prst Halkidikija.

Kasandra mapa

Potražite na sledećem linku.