Marija Kilibarda, slike sa Mikonosa

Naša poznata voditeljka Marija Kilibarda se poslednjih dana maja odmarala na pelepom grčkom ostrvu Mikonos. Snimanje populanog šoua “Tvoje lice zvuči poznato” se završilo i Kilibarda se uputila na zasluženi odmor, može se reći da je i otvorila sezonu letovanja u Grčkoj. Ako se pitate da li je moguće kupanje, naravno da jeste voda je malo hladnija i nije baš za decu ali za odrasle je sasvim OK. Mariju smo naučili da viđamo u uskim i kratkim suknjama sa visokom štiklama i sa punom šminkom. Ono pto vidimo na ovim slikama je da je Marija u jednom  opuštenom, prirodnom fazonu skoro u popunosti ili sa vrlo diskretnom šminkom.

Ostrvo Mikonos

Mikonos je ostrvo iz Kikladske grupe ostrva i nalazi jugoistočno od Atine na severu od Santorinija. Mikonos je kosmopolitensko ostrvo i kod nas je poznato da na njemu letuju poznate ličnosti i ljudi koji imaju malo više para. Ono što je tačno to je da se njemu sreću glamur i jednostavnost života na ostrvu. U top sezoni Mikonos a noročito njegov glavni grad Hora je predviđen za zabavu ali čak i ako tražite samo odmor Mikonos nije loš izbor.

TO Raška, destinacija Jošanička banja

Hora glavni grad Mikonosa je primer Kikladske arhitekture; uske mermerne ulice, beli zidovi kuća sa vratima intenzivnih boja, zeleno drveće, crveno cveće na terasama su postavka koja retko koga može da ostavi ravnodušnim. U gradu se nalazi veliki broj malih crkvi, Marija sigurno posetila bar Panayia Paraportiani. U gradu postoje i zanimljivi muzeji, arheološki, pomorski koji na lep način predstavljaju istoriju Mikonosa. Ulica Matoyánni je “D” ulica na Mikonosu. Ako tražite glamur, brendirane radnje ovo je ulica koju sigorno nećete zaobići. Marija Kilibarda je sigurno bila u par navrata u ovoj ulici 🙂 Drugi zanimljivi deo grada je Alefkántra ili drugačije poznata kao “Mala Venecija”. Ovo je istorijska oblast koja datira iz 18. veka.

Hora, kao uostalom i svaki glavni grad na bilo kom grčkom ostrvu, je idealna pozicija za istraživanje ostrva. Ako dolazite da se zabavite sigurno već znate za plaže Paradise kao i za Super Paradise. Ako pak dolazite sa porodicom bolje potražite plaže Oronos i Psarou.

Hrana sa Mikonosa

Marijinoj vitkoj liniji sigurno ne bi smetala tradicionalna hrana sa Mikonosa. Nismo sigurni za nju ali ako već letujete na Mikonosu obavezno probajte “kapanisti”, to je neka vrsta sira sa paprikom. Obavezno probajte i “louzes”, kuvanu svinjetinu u začinima. Origano ćete na ovom ostrvu naći na svakom koraku jer se i uzgaja i suši na ovom ostrvu. Ako ste za dezert posle obilnog ručka probajte još jedan lokalni specijalitet “amigdalota”, ovaj kolač najviše podseća na male okrugle torte…

Kako stići do Mikonosa

MIkonos je malo ostrvo koje ima aerodrom koga najviše koriste čarter kompanije tokom sezone. U slučaju da putujete van sezone možda je bolja varijanta aerodrom u Atini. Odatle je moguće trajektom stići da Mikonosa i ostalih Kikladskih ostrva.

Marija Kilibarda slike letovanja

 

💙

A photo posted by marija kilibarda (@kilimara) on

 

Kumi moj Jovic 😻😻 #mykonos

A photo posted by marija kilibarda (@kilimara) on

 

white balance 📷 #kalolivadi #mykonos

A photo posted by marija kilibarda (@kilimara) on

 

🌅 #jackieo #mykonos

A photo posted by marija kilibarda (@kilimara) on

 

🌞 #sunnysunday

A photo posted by marija kilibarda (@kilimara) on


Creative Commons – image, by Mstyslav Chernov / commons.wikimedia.org

2 thoughts on “Marija Kilibarda, slike sa Mikonosa

 • 14/07/2016 at 20:33
  Permalink

  “Mikonos je jedno ostrva koje nema svoj aerodrom i najbliži se nalazi u Atini” – Ispravite, molim Vas! Naravno da ima aerodrom i veoma je frekventan u sezoni!

  • 15/07/2016 at 05:36
   Permalink

   Hvala 😉

Comments are closed.