Lefkada – najlepše plaže na zapadnoj obali

Zapadna obala Lefkade, to je prava obala. Ako hoćete da vidite najlepše plaže na Lefkadi onda idete na zapadnu obalu. Neke plaže su teško pristupačne ali svakako vrede truda. Beli fini pesak, kristalno čisto more, maestralan zalazak sunca, to je verovatno potreban uslov za nezaboravno letovanje na Lefkadi.

Plaža Agios Joanis

Plaža Agios Joanis se nalazi na svega 3 km od glavnog grada Lefkade. Pored Vasiliki plaže i plaža predstavlja raj za surfere. Plaža je skoro specijalizovna za windsurfing. Prilaz plaži nije komplikovan, moguće je doći kolima a i parking mesta ima u izobilju. Čista voda, zlatni pesak, činjenica da je ova plaža obeležena plavom zastavicom kao i ostaci starih vetrenjača koji daju poseban dojam ovoj plaži, svrstavaju ju je u plaže koje morate posetiti na letovanju na Lefkadi.

Pronađite najpovoljniji smeštaj

Plaža Pefkulja

Plaža Pefkulja jedna od retkih peščanih plaža na Lefkadi, nalazi se na 10tak kilometara od glavnog grada Lefkade i prva je na putu ka najlepšim plažama Lefkade na zapadnoj obali. I ova plaža je obeležena plavom zastavicom i prilično je popularna kod turista kako zbog čiste vode i peska tako i zbog lakog pristupa. Ovo je uređena plaža, bar njen levi deo, sa suncobranima i ležaljkama za iznajmljivanje sa beach barovima… Dok desni deo najviše posećuju kamperi i nudisti.

Plaža Milos

Izolovana plaža Milos je jedna od najlepših plaža na Lefkadi. Nalazi se u blizini Agios Nikitasa, sa druge strane brda. Do nje stiže putićem i 20to minutnim hodom. I ako je plaža na zapadnoj obali osunčana je čitavog dana. Plaža Milos je šljunkovita plaža i nije uređena. Na njoj ne postoje suncobrani ni ležaljka za iznajmljivanje i sve od vode do hrane morate poneti sami na plažu. Južni deo Milos plaže je rezervisan za nudiste. Iz Agios Nikitasa postoji taxi brod koji vozi turiste na ovu plažu, Milos express.

Plaža Katizma

Plaža Katizma jedna od najlepših plaža na Lefkadi, obeležena je plavom zastavicom. Ovo je jedina plaža na zapadnoj obali do koje je moguće doći autobuskim prevozom. Zbog lake pristupačnosti i načina na koji je uređena ona je vrlo popularna kod mladih. Na njoj postoje suncobrani i ležaljke za iznajmljivanje, tereni za odbojku i tenis a poznata je po paraglidingu. Ako želite mir i tišinu prošetajte ka jugu na ovoj plaži i naići će te na nekoliko manjih uvala koje su obično prazne.

Kalamici plaže

Kalamici plaže se nalaze na zapadnoj obali Lefkade ispod istoimenog sela. Kalamici plaža se javlja kao sinonim za tri plaže u ovom delu Lefkade koje nalaze jedna ispod druge.

Na severu je plaža Avali, u sredini je Kavalikefta a na jugu je plaža Megali Petra. Do ove 3 plaže se dolaze uskim asfaltnim putem iz sela Kalamici, oko 3 km, do prvog razdvajanja. Put udesno vodi Avali plaže, dok put levo vodi Kavalikefta plaže odakle se pešice stiže do Megali Petra plaže. Sve plaže su šljunkovite i voda je kristalno čista. Kavalikefta plaža je jedina uređena među njima, ona je i najpopularnija od ove tri plaže i najviše turista ima na njoj. Verovatno najlepša od Kalamici plaža je Megali Petra ona se nalazi u nastavku Kavalikefta plaže i na njoj je uvek manja gužva. Avali plaža nije uređena i najmanja gužva je na njoj, mir i odmor su zagarantovani na ovoj plaži. Na Kalamici plažama često znaju da budu talasi.

Plaža Jalos (Gialos)

Plaža Jalos je takođe vrlo dugačka plaža, oko 3 km, i jedna je od lepših na Lefkadi. Ona je delimično uređena, južni deo obično posećuju nudisti, dok u centralnom delu postoje beach barovi sa ležaljkama i suncokretima za iznajmljivanje. Ovo je šljunkovita plaža i nije toliko popularna kod turista ali je svako jedna od najlepših plaža na Lefkadi. Zbog svoje veličine garantuje da će te na njoj naći mir i tišinu i savršen odmor.

Plaža Egremni

Plaža Egremni je alternativa popularnoj plaži Porto Kaciki, baš zbog toga spada u najlepše plaže na Lefkadi. Egremni plaža jedna od najdužih plaža na Lefkadi, oko 2,5 km. Šljunkovita je u uređena plaža i za razliku od Porto Kaciki plaže, dolazak do nje podrazumeva silazak niz 350 stepenica (povratak je veći problem). Litice, beli šljunak, čista voda, zalazak sunca su dovoljno jaki razlozi da se poseti ova plaža. Ako želite mir i tišinu krajnji jug i sever ove plaže vam upravo to mogu ponuditi, imajte na umu da je voda dublja na jugu nego na severu. Porodice sa decom nerado dolaze na ovu plažu baš zbog tih 350 stepenika ali postoji i veliki broj brodova koji dovoze turiste na ovu plažu pa je tako olakšan i pristup Egremni plaži.

Plaža Porto Kaciki

Plaža Porto Kaciki je razlog zbog čega se dolazi na Lefkadu i najlepša plaža na Lefkadi. Porto Kaciki se nalazi na krajnjem jugo zapadu Lefkade i teško je pristupačna. Plaža Porto Kaciki je najpopularnija plaža na Lefkadi i gužva kako na parkingu tako i na samoj plaži je velika. Boja vode, okruženje i činjenica da je obeležena plavom zastavicom je kandiduju za najlepšu plažu Grčke. Litica u pozadi dobrim delom dana čini prirodan hlad o zalazak sunca u večernjim satima sa Plaža Porto Kaciki zna da bude nestvaran. Dolazak do plaže Porto Kaciki podrazumeva silazak niz stotinak stepenica.