Sitonija Armenistis plaža

Armenistis plaža se nalazi na oko 20 km od Vourvouru mesta, postoji jasan znak, i kada skrenete gde je označeno, vozite još nekih 400 m kroz šumu i naići ćete na ulaznu kapiju kamp naselja. Možete parkirati negde ispred kampa ili skrenuti levo, pa parkirati uz zemljani put. Paking mesta nema puno pa budite strpljivi u traženju parking lokacije. Do same plaže se dolazi ili kroz sam kamp (ulaz u kamp se plaća), ili uskom stazicom oko kampa. Staza nije preterano duga, lagana šetnja oko 5 minuta i na plaži ste. Ta stazica je i dovoljno široka da mogu komotno proći i dečija kolica.

Tu je u stvari kamp naselje, pa je samim tim plaža uređena. Plaža ima plavu zastavicu tako da je čista i lepa. Peščana je i duga oko 1 km. Postoji deo gde su ležaljke i suncobrani i deo gde ne postoji ništa osim prelepog peska. Dno je takođe peskovito. Na plaži ima barova, restorana, tuševa, ležaljki i suncobrana. U ponudi su i mnogi sportovi na vodi, tako da možete provesti ceo dan na plaži i ne osetiti kada je vreme prošlo. Ova plaža je u zalivu i sa nje se pruža prelep pogled na planinu Athos.

Kopaonik apartman izdavanje

U obližnjem kamp naselju ima puno sadržaja za decu (ljuljaške, tobogani, klackalice…) i koršćenje ovih sprava bi trebalo da bude samo za turiste koji su platili ulazak u kamp. Ali čak i ako dođete na plažu stazicom koja kruži oko kampa niko vam sigurno neće tražiti kartu ako koristite neke od pogodnosti kampa. Armenistis plaža je jedna od lepših plaža na Sitoniji!