Sitonija – Nikiti apartmani: Kastel Chrisa, utisci iz prve ruke

Letovanje 2017 godine smo proveli na Sitoniji i između ostalog desetak dana/noći smo proveli u Nikitiju u apartmanima Kastel Chrisa. Ovi apartmani se nalaze otprilike na kraju pešačke zone pa još malo iza na putu koji vodi ka supermarketu Masutis i glavnoj magistrali. Od plaže je udaljen oko 500 metara možda i manje, i ako niste sa malom decom moguće je ići pešice na plažu. Od super marketa (Masutis) je udaljen takođe oko pola kilometra dok od Lidla je udaljen više od jednog kilometra. Apartmani Kastel Chrisa se nalaze u mirnom delu Nikitija i uveče nikada nema gužve i galame osim one koju stvore gosti (a nekada ima prilično bučnih i nevaspitanih ljudi). Gosti su većinom Srbi (verovatno 80%) a pored Srba tu su i Rumuni, Bugari i Makedonci.

Kaste Chrisa ima 8 apartmana od toga 6 četvorokrevetnih i 2 šestokrevetna apartmana

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Na skali od 1 do 10 Kastel Chrisa aprtmani mogu da dobiju ocenu 7.

Dobre stvari kod Kastel Chrisa apartmana

Kao što sam već rekao, relativna blizina mora i supermarketa čine ga pogodnim čak i za ljude bez sopstvenog prevoza. Svi (čak i najmanji) apatmani imaju odvojene sobe za spavanje a i cena je relativno pristupačna, oko 50 evra u sezoni. Kastel Chrisa apartmani imaju dvorište za igru dece (sa par rekvizita: dve ljuljaške i tobogan ako se ne varam) i kapiju koja se zaključava pa je sigurno za decu. Klima je uključena u cenu ali teško da tokom letnje sezone može da u potpunosti rashladi prostoriju. Internet je ok. Krevetac za bebe (bez dušeka) kao i stolicu za hranjenje je moguće dobiti na zahtev. Nameštaj je pristojan i relativno nov, kreveti i dušeci su dobri i nisu propali na sredini kako zna da bude u nekim apartmanima. Svi apartmani imaju terase ali prave terase se nalaze u šestokrevetnim apartmanima. Naime oni imaju 3 terase od toga na dve se izlazi iz spavaće sobe i jednu (onu unutrašnju) je najbolje da koristite za kofere i za ostavu (kao što kaže jedan od naših malih saputnika: Hej, vi imate šupu 🙂 ). Terasa na koju se izlazi iz dnevne sobe je prava stvar. Velika je oko 15 metara, možda i više (ovo je moja krajnje subjektivna procena). Šestokrevetni apartmani su namenjeni za veće porodice ili za dve bliske porodice.

Loše stvari kod Kastel Chrisa apartmana

Struja se uključuje na karticu koja je zakačena za ključeve. Ja lično to ne volim ali ok mere štednje… Klima može da se uključi samo ako je sve zatvoreno, opet mere štednje… Ja opet lično ne volim ovo jer unutar apartmana postane nekako zagušljivo ali sa druge strane ima i neodgovornih ljudi pa se bahato ponašaju! Sa druge strane mi nešto puno i ne koristimo klimu pa možda i nisam kompetentan da pričam o ovome. Kuhinja da ne kažem “fully equipped kitchen” znači sledeće. Postoji jedan indukcioni rešo i pet (u šestokrevetnim apartmanima ima više sodova naravno) sudova koje je potencijalno moguće staviti na ringlu. Mi smo od 5 mogli da koristimo samo tri! Moja frustracija vezana za ove sudove potiče od prvog jutra kada smo pokušali da skuvamo kafu. Pokušali smo sa džezvom nije bilo moguće (prečnik je manji od 12cm), probali smo sa malo šerpom (iz nekog razloga nije je prihvatao indukcioni rešo) i na kraju smo dve kafe skuvali u velikoj šerpi ili loncu. Ako pijete kafu ponesite džezvu, obavezno! Ovaj rešo je tako bučan da ako imate decu koja vam spavaju u susdnoj sobi dobro ćete da razmislite pre nego ga uključite (mozda nije loša ideja da ga iznesete na terasu ako imate produžni kabal). Rerna postoji ali zajednička kod roštilja pa požurite ako hoćete da je koristite.

Balkoni

Balkoni, e sad nisu svi isti, ali ako pogledate slike na njihovom sajtu vide ćete da na njima imaju suncobrani. Koji ničemu ne služe. U apartmanu broj 6 sunce greje na terasu od 8:30 ujutru pa do 19h  uveče. Shodno tome doručak posle 8:30 je izuzetno neprijatna aktivnost. Godine 2018 su tende su ugrađene na ove balkone pa ovo više ne važi. Tende ne postoje na velikim apartmanima ali nisu ni potrebne!

Posebno bolna tačka je zamena posteljene i peškira. Nekako se uvek kasni sa zamenom (5 se nekako vrlo lako pretvori u 7 ili 8).

Kastel Chrisa apartmani galerija slika

Slike govore više od reči pa proverite sami