Sitonija plaža Lagomandra

Ovo je jedna od najpoznatijih plaža na Sitoniji. Nalazi se 13 km južno od Nikitija, a 7 km severno od Neos Marmarasa. Plaža je odlično obeležena, tako da ćete je veoma lako pronaći. Kada skrenete sa puta prama plaži, možete se parkirati u dubokoj hladovini borove šume.

Lagomandra je jednostavno plaža van svih kategorija. Ovde je, reklo bi se, voda najčistija, fantastična za plivače. Iza plaže je borova šuma, gde su skoro svi posetioci plaže i smešteni sa svojim stvarima. Zbog toga je odličan izbor za porodice sa decom, jer ne morate brinuti da li je dete ispod suncobrana, te da li će izgoreti. Pesake je sitan. Zapravo, Lagomandra plaža je sa dve mala stenovita rta podeljena na 3 dela. Južni deo plaže je najduži i najpopularniji među posetiocima. Ovde se nalazi borova šuma uz samu plažu. Središnji deo je u stvari hotelska plaža koja pripada hotelu Lagomandra Beach, a severni deo pretežno koriste kupači koji su smešteni u obližnjim vilama. Svuda na Lagomandri je voda kristalno čista, a morsko dno je peskovito i takođe čisto. Deo plaže je uređen u smislu ležaljki i suncobrana, barova a nude se i brojni sportovi na vodi.

Pronađite najpovoljniji smeštaj

Dubina vode je malo nezgodna za decu, tj za ne plivače, posle dva metra dubina vode je več oko 2 metra. More je uobičajeno mirno na ovom delu Sitonije, jer se plaža nalazi severnije u zalive između Sitonije i Kasandre.

Zbog svega navedenog Lagomandra je plaža koje ne bi trebalo da propustite kada letujete na Sitoniji. U blizini plaže se nalaze i Lagomandra apartmani ali znajte da su ovi apartmani uvek puni pa ne očekujte na licu mesta da nađete sobe.