Ski opening Kopaonik 2023

Ako vaši planovi za zimski odmor podrazumevaju uređene staze, moderne žičare, adrenalinske sadržaje za celu porodicu, vrhunski smeštaj u hotelima i apartmanima, odličnu hranu, onda se družimo na Kopaoniku. Dužina i kvalitet snežnog pokrivača, idealni tereni za zimske sportove iz godine u godinu privlače sve veći broj turista, ljubitelja planine i zimskih sportova.

Zvaničan početak skijaške sezone planiran je za period od 8. do 11. decembra 2022. godine. Tradicionalni „Ski opening“ na Kopaoniku prvi put je održan 2010. godine. Pored omiljenih sportova na snegu, turiste očekuju popusti na cene ski pasa i smeštaja. Prvi dani na snegu u skijanju i snoubordingu predstavljaju pravo uživanje za goste koji odluče da prvi ski vikend provedu na Kopaoniku.

Ski centar Kopaonik, sa odlično pripremljenim i uređenim stazama, pruža neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša. Uz pomoć instruktora skijanja u najlepšem sećanju svakog skijaša ostaje padina na kojoj je napravio prve skijaške podvige. Prvi koraci na stazi se najbolje savladaju uz igru, druženje i zabavu. U školi skijanja možete steći neophodne veštine i usavršiti svoje znanje kao profesionalac. Svaki izlazak na stazu predstavlja novu avanturu. Osećaj adrenalina, slobode misli i pokreta omogućava drugačiji doživljaj planine. Pored teških staza, na Kopaoniku postoje lake i srednje staze. Na kojoj god stazi da se nađete, imaćete neverovatan pogled na planinske pejzaže.

Na Kopaoniku možete skijati i danju i noću. Za noćno skijanje obezbeđene su tri staze „Malo jezero“, „Karaman greben“ i „Pančić 4b“. Za najmlađe skijaše i početnike obezbeđena su tri prostora „ski vrtića“ sa pokretnim trakama. Sve staze povezane su sistemom žičara i ski liftova, kapaciteta od preko 34.000 skijaša na sat. Gondola  Brzeće – Mali Karaman dužine 3,7 km povezuje Brzeće sa centrom Kopaonika. Neizmerno uživanje na stazi u nedostatku snega omogućavaju topovi i lanseri za veštačko osnežavanje. Oni koji ne skijaju, mogu da se sankaju, da uživaju u adrenalinskim sadržajima kao što su bob na šinama i tjubing a najmlađi mogu uživati u snežnim igrama u Dečijem gradu.

Lepote planine možete upoznati vožnjom motornim sankama kroz zaleđenu šumu, doživeti najlepši zalazak sunca i otkriti zimsku idilu Srebrne planine. Nakon skijanja i svih ostalih zimskih aktivnosti, uz domaću atmosferu u restoranima, ugrejaće vas čorba sa vrganjima, a gurmanski užitak zaokružiće izvrsna pita s borovnicama. Posebno uživanje za skijaše su topli napici u ski bifeima na stazi (kuvano vino i rakija, čajevi, kafe).

Najveći ski centar u Srbiji je pravi izbor za kvalitetno proveden zimski odmor i najlepše doživljaje.