Tasos vodič: Pachis – jeftini apartmani

Pachis je malo mestašce na Tasosu koje se nalazi izmeđe dve glavne luke na Tasosu, Limenas (glavni grad Tasosa) na severu i Skale Prinos na jugu. Lako je pristupačan jer se nalazi negde na pola puta između ove dve luke. I u Skalu Prinos i u Limenas pristaju trajekti na Tasosu. Ovo je mali i mirni resort i u njemu nema ništa posebno zanimljivo osim prelepe plaže. Ovo je peščana plaža, na nekim mestima ima i prirodnu hladovinu od borova a ulazak u more je sa malim nagibom. Plitka voda se pruža desitinama metara kao pučini. Već naslućujete ovu plažu opsedaju porodice sa decom!

U Pachisu nema čak ni prodavnica, već se najbliži market nalazi u Skali Rahoni. Pored plaže koja je idelana za decu ovde ima dosta apartmana koji su opet gle čuda pravljeni da odgovaraju deci. Apartmani i bungalovi imaju velika dvorišta sa prirodnom hladovinom i ljljuškama, toboganima i ostalom opremom koji obično viđate u vrtićima i parkićima za decu. Vlasnici apartmana očigledno zanju koje su im ciljne grupe i koji turisti najčeće odsedaju ovde. Dakle ako planirate porodično letovanje na Tasosu pa još ako imate malu decu onda je Pachis idelano mesto za vas.

Pronađite najpovoljniji smeštaj
Beba spava na plaži
Pachis plaža – popodnevna dremka

Pachis apartmani

Rešili ste da idete u Pachis i krenuli ste da se zanimate za smeštaj, kao neprijatno iznenađenje (a možda i ne ako imate malo dublji džep) su cene apartmana. Cene apartmana u Pachisu a naročito onih koji se nalaze ispod magistrale u neposrednoj blizini plaže se se u sezoni kreću oko 100 evra. Ima i jeftinijih od oko 70-tak ali i skupljih oko 130 evra. Sve zavisi od komfora i udobnosti koju tražite. Da li ovi apartmani vrede te pare? Pa verovatno DA, po opremi, komforu i udaljenosti od plaže ali mi se nekako čini da je malo previše za letovanje na Tasosu? Najbolje je da konkretne cene smeštaja proverite sami. Evo spiska nekih apartmana gde bi ste možda mogli da letujete, nikad se ne zna možda imaju neke popuste ili akcije.

Jeftin apartman u Pachisu

To je svakako Antoniadis Studios! Cena ovog apartmana je 45 evra u sezoni. Što je, složićete se prihvatljiva cena za naše uslove. Apartmani su veličine od 22 do 25 m² što je manje više ok za porodice sa tri člana. Kupatilce je malo i tuš “kabina” ni na koji način nije odvojena od ostatka kupatila. Ustvari tuš kabina i ne postoji već je čitavo kupatilo prostor za tuširanje. Kada idete sa malom decom to zna da bude problem… Kuhinja je mala i standardna za većinu ovakvih apartmana. Rešo, sudopera i frižider sve to stane u nekih 1,2 m X 0,6 m. Nema rerna! Ali postoji i nešto što se zove zajednička kuhinja gde ima rerna, šporet na plin pa i mašina za pranje veša, ovde nekada zna da bude problem sa higijenom ali to ipak zavisi od strukture gostiju. Terasice su male i tu se nalazi sto za ručavanje. Terasa je jednostavnom ogradom odvojena od komšija pa nije neobično da ujutru doručkujete “zajedno”. Skoro sve u ovom apartmanskom smeštaju podseća na neku komunu i ako nekome smeta takav odnos sa komšijama, ako želi da bude sam, onda ovo mesto nije za njega.

Dvorište Antoniadis Studija je prava stvar. Odlično je za decu, prepuno je igračaka i odvojeno je magistrale i uvek je puno dece 🙂 Plaža je udaljena nekih 100 – 200 metara i jedina mana je ovde što mora da se pređe magistrala da bi se stiglo do plaže.

Sve u svemu za tu cenu i nije tako loš izbor za vaše letovanje na Tasosu.