Viza za Tajland preko agencije ili konzulata (trajanje, cena, dokumentacija)

Već više od godinu dana (tačnije od 1. avgusta 2017. godine) vize za Tajland je moguće dobiti i u Srbiji. Naime sve do prošle godine je bilo moguće izvaditi vizu za Tajland samo u okolnim zemljama i to najčeće preko agencija. Naravno cena izdavanja vize za Tajland preko turističkih agencija je veća, jer je tu uključena i usluga agencije, nego da to uradite lično. Cena vize za Tajland iznosi 30 evra (moguće su promene cene). Ovo je cena vize za jedan ulazak. Ako vam je potrebno više ulazaka u Tajland onda je cena vize 150 evra.

Gde se nalazi konzulat, kontak i radno vreme

Konzulat Kraljevine Tajland u Republici Srbiji se nalazi u Beogradu.

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Adresa: Beograd, Gundulićev Venac 6, II sprat, apartman 3
Telefon: +381 11 4037 819, +381 11 4037 950
Web: www.thaiconsulate.rs

Radno Vreme:
Prijem zahteva za vize i ostale aktivnosti: radnim danom od 10:00 do 14:00h
Telefonsko zakazivanje termina i informacije: radnim danom od 14:00 do 17:00h

Viza dokumentacija i informacije

Za vizu za Tajland možete aplicirati najranije 80 dana pre početka putovanja. Veza se izdaje relativno brzo, za dva do tri dana bi trebalo da vam izdaju vizu ako je sve uredu sa dokumentacijom. Turističke vize se izdaju po automatizmu i tu obično nema problema ali svakako je moguće da vam službenici konzulata zatraže dodatna dokumenta. Za tranzit kroz Tajland (tranzitna viza) je takođe potrebna viza i za uslove i izdavanje takve vize najbolje je da kontaktirate konzulat.

Dokumentacija potrebna za izdavanje vize

  • Popunjeni formular sa vašim osnovnim podacima. To možete da uradite online.
  • Original pasoš koji mora da važi još najmanje 6 meseci od datuma ulaska u Tajland (neophodno je da u pasošu budu najmanje dve prazne strane, jedna naspram druge)
  • Fotokopija strane pasoša gde se nalaze Vaši podaci i fotografija
  • Fotokopija kupljene povratne avio karte (rezervacija avio karte se ne prihvata)
  • Kolor fotografija 4 x 6 cm
  • 30 eura u gotovini (za tourist vizu “TR” sa single ulaskom i boravkom do 60 dana (važenje vize 90 dana – u tom periodu je neophodno ući u zemlju) – uz mogućnost produženja u bilo kom Immigration Office-u) ili 150 eura u gotovini (za tourist vizu “TR” sa multiple ulascima i boravkom do 60 dana (važenje vize 180 dana – u tom periodu je neophodno ući u zemlju) – uz mogućnost produženja u bilo kom Immigration Office-u). Za “multiple” vizu neophodna je potvrda o posedovanju novčanih sredstava u iznosu od najmanje 10.000 eura i odobrenje ambasade Tajlanda u Atini (odobrenje pribavlja Konzulat).

Public domain – image, by Webshark25|Arshia Seyyed Shakeri / commons.wikimedia.org