Bali top 10 atrakcija, šta videti i obići

Bali je jedno od najlepših ostrva na svetu. Turistički je vrlo razvijeno i ima veliki broj prelepih hotela; prelepe peščane plaže, kristalno čisto more i usluga na nivou ga svrstavaju u top turističke destinacije. Top destinacija znači i top cena ali ako ste rešili da se dobro provedete onda pare nisu problem. Ako na vreme rezervište avio karte i hotelski smeštaj svakako će te jeftinije da prođete ali imaj te na umu da letovanje na Baliju košta više hiljada evra po osobi. Samo avio karta do Balija košta oko 1000 evra.

Osnovne informacije o Baliju

Bali je ostrvo u indonežanskom arhipelagu, nalazi se u blizini Jave, istočno od nje. Bali se razlikuje od ostatka Indonezije najviše po ljudima koji žive na njemu. Naime na Baliju živi manjinska (u odnosu na Indoneziju) grupa ljudi, Balinezi i za razliku od ostatka Indonezije oni su Hindu religije.

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Cene na Baliju

Do Balija je skupo da se stigne ali je zato tamo sve prilično jeftino. Cene hotela su oko 50 evra, naravno ima i skupljih ali ovo je prosecna cena u pristojnim hotelima. Hrana je ukusna i za razliku od ostatka Azije nije toliko ljuta. Prinač je naravno glavni deo ishrane dok od mesa dominira piletina i govedina. Cena glavnog jela u restoranima se kreće oko 5 evra. Kupovina suvenira na tezgama je već priča za sebe i tu vam je cenkanje skoro obavezno. Kao turista ste primeceni sa sto kilometara a razume se cene za turiste su desetostruko veće.

Šta videti i obići na Baliju

Kratka odgovor je što više. Ne žalite pare kada se već nalazite tamo. Uposlite lokalne vodiče koji će vas provozati i pokazati vam ostrvo. Ako razmišljate o trajanju i dužini odmora na Baliju, dve nedelje je dovoljno da se obiđe ostrvo i da se čovek pošteno odmori. Naravno od viška glava ne boli 🙂

Top 10 atrakcija na Baliju

  • Proverite kakav je noćni život na Baliju. Bali je verovatno najpoznatiji po svom noćnom životu.
  • Poseti te Tanah Lot hram koji je izgrađen na steni koja izranja iz mora. Pogled na zalazak sunca je maestralan sa hrama Tanah Lot.
  • Hram Ulun je takođe vredan posete.
  • Pirinčana polja oblasti Ubud. Što idete dalje od turističkih oblasti pogled je lepši.
  • Sekumpul vodopadi nisu lako dostupni ali vredi da se posete.
  • Poseti te Šumu majmuna u oblasti Ubud. Ne hranite majmune sa kikirikijem, smokijem i ostalim grickalicama!
  • Poseti te zoološki vrt na Baliju i to noću. Večera u zoološkom vrtu, susreti sa životinjama… Sve to je garant dobre zabave!
  • Bali je ostrvo pa još ako ste tip osobe koje voli ronjenje, došli ste na pravo mesto. Oko Balija ima dosta brodskih olupina na dnu okeana.
  • Probajte svežu kafu, ali stvarno svežu kafu 🙂
  • Smiraj dana uz zalazak sunca to naravno ne treba posebno preporučivati.

Uživajte u odmoru !