Dubai – luksuz sa šmekom azijske pustinje [slike]

Dubai je za mnoge savršen grad, a kakav je tek u kombinaciji s savršenim letovanjem? Možda saznate u novom aranžmanu naše turističke agencije  – pa osim opšteg luksuza u mestu koje nema nijednog siromašnog, a brojne inostrane stanovnike, ovo nije samo grad najviše grade na svetu impresivnog izgleda (Burj Khalifa, koja je u obliku jedra), već mogućnosti za apsolutno uživanje apsolutnog svakog ko ga vidi. I poželeće sigurno opet, ne zbog prepoznatljvih lokacija i načina života, već sveopšteg utiska i atmosfere kakva se osim u ovom bliskoistočnom dijamantu ne nalazi nigde u svetu.

Kao relativno mlad grad osnovan 1833. odlikuje ga istinska moderna epoha i velelepni oblakoderi kao delo najboljih svetskih arhitekti, ili možemo reći umetnika, po onom što ćete tamo naći. Pak, osim zaljubljenika u super-urbani život koji podseća na neki Njujork usred pustinje, stanište oko 2,5 miliona ljudi pruža raznovrsne sadržaje i za ljubitelje klasične tradicije arapskog naroda, koja se ovde vidi blistavije nego ikada, a to zaista vredi potražiti.

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Osim u pogledu od kog će zadrhtati čitavo biće od 829 metara, uživaćete u plesu, hrani, muzici i načinu života orijenta koji se može videti ovde. Bez obzira na neveliku populaciju domicilnog stanovništva, čitav emirat (jedan od sedam koji formira Ujedinjene arapske Emirate) osim životom na visokoj nozi (i nafti) odiše tom starom i prelepom kulturom gde ćete se susresti s poezijom, umetnošću i notama koje neće napustiti dušu.

Još jedan izuzetan podatak govori o tome da danas “crno zlato”, koga ima sve manje, nije glavni izvor bogatstva, ovog “globalnog grada”, kako ga neki nazivaju, pa ni čitave države. Pored odlično kontrolisane ekonomije, u pitanju je turizam! Da, godišnja poseta od nekoliko miliona stanovnika koji makar na dan vide ono što sanjaju desetine. A ovde se itekako ima šta pronaći, ko zna gde i kada. Čitav Dubai kao takav nije stvoren samo za fotografisanje ispred jednog oblakodera. On je prosto jedinstven i neponovljiv.

A s druge strane, silazak u izvor uvek donosi najlepše trenutke. Postanak Dubaija desio se na sred saharske pustinje, najveće na svetu tog tipa a u ovom, arabijskom delu Azije. Zbog toga osmeh dobrom delu bogatih građana ne donosi ni velelepni penthaus, skupoceni automobil ili bankovni saldo, koliko to čini period proveden na vrelim dinama sve do zalaska sunca koje kao da tu spaja pustinju i nebo, a s njime i vas, u sedlu svojevrsnog nacionalnog blaga Emirata – kamile. Pak, tu je i opcija terenskim vozilom za one koji ne mogu izdržati tropsku temperaturu a opet žele jedno neverovatno iskustvo dominacije i brzine pred nepreglednim žutim peskom… samo zamislite!

Na kraju, veče pod svetlima prepoznatljivih fenjera te hiljada prozora nad panoramom “sveta”, neograničen broj vrhunskih mesta provoda, a tu je i boravak na palminom ostrvu “Palm Jumeirah”, čudesnom arhipelagu na obodima Persijskog zaliva. Tamo gde ćete shvatiti da Dubai ima baš sve, a da to sve vredi doći i do vas.

Stoga nam ne preostaje ništa do odvesti tamo! Sve avanturiste, entuzijaste i hedoniste koji vole život i da se životu raduju.


Svakoga dana tu smo za naše Sabai klijente, u težnji da postanu Sabai avanturisti i dožive ono što su desetine pre njih ocenile kao odmor koji će pamtiti. Zbog svega toga, trudimo se da svakog dana bude što bolje, tako je i sada!

Sabai Travel predstavlja, za šta valja protrljati oči – Tajland & Dubai! Sa 3 ili 4 zvezdice svetskim luksuzom opremljena usluga u svetskoj metropoli, a onda putujemo u Krabi – da potpuno slobodni, spokojni i ispunjeni pređete 1237 koraka ka božanskim prostranstvima sa vrha hrama, delite izvrsni kokos sa majmunima, probate najbolji pad thai i kupate se pod noćnom mesečinom i kao kristal jasnim zvezdama. Garantujemo, malo je toga što još život ume dati.

Pozovite 064/302-77-77 ili pošaljite upit na info@sabaitravel.rs o svim informacijama o ovom putovanju – polazak u svako doba!