Jedan dan na Tajlandu

S prvim rečima u 2019. godini, odlučili smo prikazati Vam nešto malo drugačije, jedinstveno i u svakom trenutku interesantno – baš kakav je i Tajland.

Da li ste ikada bili u Bangkoku? Kakav god bio odgovor, u sledećim redovima pokušaćemo vam dočarati šta Vas očekuje kada u njega (ponovo) svratite. Zašto nijedan dan, sat i minut u njemu neće biti uzalud potrošen a isti biti ispunjen atmosferom koju bi u jednom terminu mogli opisati kao – život.

Kopaonik apartman izdavanje

Ulični prodavci, ukusna hrana na svakom koraku

Živeti je jedno, iskreno uživati daleko više od toga. Tokom našeg postojanja ta dva aspekta ne sreću se često, ali ono što ćete uhvatiti “u vazduhu” ulica Bangkoka, najbolje se da opisati upravo tako. Pa što dalje koračate, duže se uplićete u tu mrežu što je, sporo i zadovoljno, neodoljivi grad kroji oko vas. Zaljubićete se pre nego što to i shvatite sami!

Bilo da ste ljubitelj aktivnog života, gradske vreve ili pak “mirisa” asfalta, onaj pomešan sa egzotičnim delikatesima odnosno specijalitetima autohtonim za područje Jugoistočne Azije jeste nešto što ulazi pod kožu svakog avanturiste. “Voćni tipovi” biće u svojevrsnom raju lokalnih uživancija poput manga, durijana, kokosa, ananasa, tajskih banana… A to je samo početak u moru voćnih šejkova (od putnika posebno pohvaljenih) ili pak niskokaloričnih deserta za jedinstven doživljaj lokalne kuhinje.

Ni slučajno ne zaboravljamo seafood!  Morski plodovi ovde dobijaju potpuno novu dimenziju, obožavani kao luksuzna i najbolja, a opet svakodnevna hrana, pa ćete je naći na svakom koraku, fino upakovanu, svežu i preukusnu. Začini uobičajeni za ovo područje na uličnim tezgama nisu snažni kao što se govori i za to ne morate brinuti, dok ćete vrlo brzo “ući u štos” sporazumevanja sa prodavcima, dobivši obrok baš kakav želite.

Roštilj u Bangkoku - Sveži račići
Roštilj u Bangkoku – Sveži račići | Creative Commons – image by Oleksandr Pidvalnyi / pexels.com

A kada više ne budete gladni (kao da je to ovde moguće!), ulazite u najveću kinesku četvrt Yaowarat, ali takođe i čitav široki svet jedinstvene trgovine na mestu gde “ono što ne pronađete, verovatno ni ne postoji”. Dugo razgledanje, šetnja po gustom centru i cenkanje ostavljaju čar pozitivnih utisaka kao nigde drugde.

Noć aktivnija od dana

Ne propustite obilazak gradskog parka i bogato ukrašenih bašti, dodatnu čaroliju kontrasta prestonice. Za kratak odmor tu je sveprisutna i čudotvorna tajlandska masaža!

Veče koje dolazi donosi novo uzbuđenje koje će zaseniti svaka očekivanja. Hodajte kroz čuveni Khao San Road, prepustite se potpunom opuštanju u nekom od renomiranih (i povoljnih) restorana i uz lokalnu muziku osetite šta znači biti dobrodošao u Aziji.

Duže rute su vredne, ali ne moraju biti isključivo pešice, jer na svakom koraku pronaćićete (ako ni ne uspete, oni vas sigurno hoće 🙂 ) “tuk-tuk”, potpuno novo iskustvo prevoza.

Velika ljulaška - Tuk tuk u prolazu
Velika ljulaška – Tuk tuk u prolazu | Creative Commons – image by lertnapa / pixabay.com

U gradu koji nikada ne spava možete dočekati i jutro, a da to ne primetite, dok se pod svodovima obala Chao Phraya-e nečujni brodovi i bankoška svetla unapred raduju još jednoj avanturi zvanoj – dan na Tajlandu…!


Sabai travel vam poručuje

U PRAZNIČNOJ AKCIJI – ZA 959EUR odaberite svoju stazu do “zemlje hiljadu osmeha”. 

POGLEDAJTE I POŠALJITE UPIT

REZERVIŠITE: info@sabaitravel.rs, 064/302-77-77