Kako iskoristiti septembar – 4 razloga za putovanje po Srbiji

Bliži se kraj leta, a sa njim i kraj odmorima i putovanjima. Međutim, ne mora da bude tako. Putovanja po Srbiji i jednodnevni izleti su svakako odlična opcija i nezaboravno iskustvo. Treba iskoristiti septembar dok još sunce lepo sija da odmoriš i putuješ po Srbiji.

Verujem da znate koliko je naša Srbija prelepa, a još lepša je u septembru. Poslednje dane leta i početak jeseni treba iskoristiti za posetu prelepih predela i destinacija u našoj zemlji. 

Kopaonik apartman izdavanje

Mi ti donosimo 4 razloga zbog čega treba da putuješ po Srbiji i uživaš u predivnim pejzažima:

#1. Ne moraš da čekaš proleće da opet putuješ po lepom i sunčanom vremenu

Septembar je poslednji mesec u godini kada je toplo i sunčano. Posle toga dolazi hladnije vreme i kišoviti dani. Tako da je septembar idealan za putovanja, obilaske znamenitosti, uživanje u prirodi i sl. Super je putovati po toplijem vremenu, kada je temperatura oko 25 stepeni, bar meni :D.

Mnogo vas voli i zimi da putuje, ali početak jeseni ima nešto posebno, što se ne može da opisati, već se treba videti i doživeti. Srbija ima prelepe destinacije koje vredi posetiti. Nedavno sam bio na Zlataru, uživao u predivnoj prirodi sa prijateljima, obilazio jezera, šetao i sl. Našao sam povoljan smeštaj preko Grupovine i zaista imam sve preporuke.

#2. Iskoristi period akcija i popusta

Kraj je sezone, pa su i aranžmani jeftiniji. Svi nude popuste, akcije i povoljna putovanja. Ako ovo leto niste iskoristili da odete na letovanje zbog situacije sa pandemijom, onda je pravi trenutak da upoznate sve lepote Srbije i iskoristite sjajne pogodnosti za putovanja i izlete. Jednodnevni izleti po Srbiji su veoma pristupačni, a mesta za posetiti ima puno, zaista.

Ja sam prošle godine bio u Subotici i na Paliću. Prelep grad i prelepo jezero Palić. Kupio sam kupon preko Popusti.rs i iskoristio popust na izlet. Gradska kuća je remek delo u Art Nouveau stilu i predstavlja glavnu znamenitost Subotice. Srce grada je trg slobode gde se nalazi još nekoliko znamenitosti grada koje vredi posetiti. Nedaleko od Subotice nalazi se i jezero Palić. Šetaj, pecaj, uživaj i iskoristi vreme za opuštanje u predivnoj prirodi. I, obavezno poseti Zoo vrt.

#3. Obiđi manastire

Period jul-avgust treba iskoristiti za putovanja na egzotična mesta, more i sl, dok je septembar idealan za posetu manastirima.

Koje manastire posetiti? Naši predlozi:

  1. Manastir Tumane – smešten je nedaleko od Golubca, a nazivaju ga i srpski Ostrog
  2. Fruškogorski manastiri – na planini se nalazi 16 manastira koji su podignuti u kasnom srednjem veku. Na sajtu Grupovina imaš popust za obilazak ovih manastira, iskoristi ga
  3. Manastir Gradac na Ibru, danas ženski manastir
  4. Manastir Žiča kod Kraljeva

#4. Napravi umetničke fotografije

Ako voliš da fotografišeš i imaš dobar telefon ili fotoaparat, možeš da napraviš stvarno lepe fotke. Lepote jeseni i septembra ti donose tu mogućnost – iskoristi je!

Evo nekih primera:

Jesen, crveno lisce pokraj puta
Jesen, crveno lisce pokraj puta

 

Jesen park i klupe
Jesen park i klupe

Mi smo ovde izdvojili 4 razloga za putovanje po Srbiji u septembru, ali, ima ih mnogo više.

Na kraju, bitno je putovati i odmoriti se. Moj iskren savet jeste da na putovanja ideš preko kupljenih kupona. Tako ćeš otići na željenu destinaciju i uštedeti dosta novca.

Prijatan dan želim i srećno putovanje 🙂