Kasandra najlepše plaže (slike, video, utisci)

Kasandra je jedna od omiljenih letnjih destinacija kod turista iz Srbije. Relativna blizina Srbije, pristojne cene smeštaja, lepe plaže su više nego dovoljan razlog da posetite Kasandru. Kasandra ima lepe plaže ali za razliku od Sitonije ona ne obiluje uvalicama i divljim i polu-divljim plažama, već su više duge peščane i uređene plaže. Ako vas zanima odgovor na pitanje koje su najlepše plaže na Kasandri na pravom ste mestu. Ova lista plaža nije rangirana i ne znači da je plaža koju smo prvo pomenuli najlepša plaža na Kasandri. Pročitajte ceo tekst i prosudite sami koja je plaža najlepša za vas.

Najlepše plaže na istočnoj strani

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Paliouri plaža

Ovo je lepa peščana plaža sa plitkim ulaskom u more. Kao takva je savršena za decu, no skoro svako parče peska je prekriveno sa ležaljkama i suncubranima koji pripadaju obližnjim barovima, pa kada je gužva porodice sa decom i nisu baš dobro došle. No plaža je velika i na odrešenim delovima ima mesta za sopstvene suncobrane. Za mlađe ljude je super. Pristup je lak i ima dosta parking mesta.

Paliouri plaža - Plaža i kamp
Paliouri plaža – Plaža i kamp | Creative Commons – image by Marco Verch / flickr.com

Xenia Golden (Zlatna) plaža

Ova super plaža se nalazi neposredno iznad Paliouri plaže. Peščana je (tip peska od koga tate i mame prave zamkove za decu) sa plitkim ulaskom u vodu. Baš zbog ovih karakteristika porodice sa decom opsedaju ovu plažu. Ako poranite na plaži možete da zauzmete i mesto sa prirodnim hladom između borova. Na severnom delu ove plaže nalazi se laguna okružena borovima

Plaže Pefkohori, Hanioti i Polihrono

Plaže u ovim mestima su duge, peščane i uređene gradske plaže. Ove plaže su ok za ljude koji vole da budu blizu svog apartmana, suncobrana i mora.

Plaže u mestu Afitos

Ovde imamo 4 plaže koje se nastavljaju jedna na drugu (krenuvši od juga): Liosi, Moudonou, gradska i Varkes plaža. Sve plaže su uređene i peščane plaže.

Plaža Afitos - Pogled iz ptičije perspektive
Plaža Afitos – Pogled iz ptičije perspektive | Creative Commons – image by Marco Verch / flickr.com

Nea Potidea plaža

Nea Potidea je mesto na ulasku u Kasandru, odmah ispod (sada već i iznad) kanala koji odvaja i pravi ostrvo od Kasandre. Kada pričamo o plaži, govorimo o plažina istočnom delu. Ova plaža je peščana i relativno široka (šira je odvećina plaža koje ćete naći na jugu). Plaža je čista i more je ok no ako idete malo dalje od obale i zaronite videćete dosta odpada u vodi. Kanal je samo za male brodove i nije baš u širokoj upotrebi.

Nea Potidea - Kanal koji je od Kasandre napravio ostrvo
Nea Potidea – Kanal koji je od Kasandre napravio ostrvo | Creative Commons – image by vasiliskritos / pixabay.com

Najlepše plaže na zapadnoj strani

Stavronikita plaža

Plaža Stavronikita je još jedna od peščanih i uskih, ali vrlo dugačka, plaža na Kasandri. Ova plaža se prostire severno od Pirgos Sani gradića. Inače ovaj gradić ima zanimljivu marinu pa nije loše da ga posetite ako ste u blizini. Plaža je uređena u blizini gradića ali je na severu potpuno bez suncobrana i ležaljki. U pozadini plaže se nalaze dine sa zanimljivim rastinjem koje daju posebnu draž ovoj plaži. Dubina mora se postepeno povećava što čini ovu plažu jednom od najboljih plaža za decu na Kasandri.

halkidiki kassandra stavronikita beach
Plaža Stavronikita – Plaža u blizini Sani resorta | Creative Commons – image by DocWoKav / commons.wikimedia.org

Possidi rt i plaža

Ovo je verovatno najslikanija plaža na Kasandri. Stvarno izgleda super i jedna je od najlepših plaža na Kasandri ali je namenjena (bar rt) za dobre plivače. Na plaži ne postoje barovi pa ako ste se zaputili na Possadi plažu obavezno ponesite potrebštine. Postoji parking u blizini ali računajte da morate da prepešačite oko 100 metara do najlepših mesta. Na severnoj strani se nalazi pesak dok na južnoj strani ima više šljunka i kamenčića.

Plaža Possidi - Plaža i rt
Plaža Possidi – Plaža i rt | Creative Commons – image by vasiliskritos / pixabay.com

Ani plaža

Ovo je šljunkovita plaža koja se nalazi u blizini gradića Loutra. Ovo je set tri uvale gde je centralna najveća. Plaža je mirna i bez gužve. U blizini se takođe nalaze i neke manje, zanimljive plaže: plaža Pepples Svetog Đorđa, Loutra plaža.