Lefkada – mapa

Kada ljudi krenu na putovanje prvo pomisle na mapu destinacije, u ovom slučaju mapu ostrva Lefkade, ili u novije vreme na neki GPS.  Lefkada je relativno malo ostrvo u Grčkoj, no i kao takvo ima puno zanimljivih mesta, gradova a naročito plaža koje bi trebalo da budu ucrtane u mapu svakog putnika. Za većinu turista GPS je dovoljan ali ipak nije loše da se ima hard-copy mapa u rukama pa da uz večeru i vince odredite sutrašnje destinacije…

Mapu, u pdf formatu, sa razmerom 1:140 000, možete preuzeti na ovom linku. Ovo je vrlo detaljna mapa sa svim putevima i svim značajnijim lokacijama (plaže, manastiri, kampovi, arheološka nalazišta)… I ne verujem da jednom prosečnom turisti može da zatreba druga mapa. Glavna mana ove mape je što nije specijalizovana, tj. ima suviše informacija, pa je od “šume teško videti drvo”.

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Ako vam je potrebna mapa glavnog grada Lefkade, Lefkasa, pogledajte ovaj link.

Da biste bolje uvedeli gde se nalaze najpoznatije plaže na Lefkadi pogledajte ovu mapu. Mapa je prilično uopštena ali daje jasnu sliku plaža na Lefkadi. Kombinujući ovu mapu sa najboljim plažama na Lefkadi i recimo ovu predhodnu detaljnu mapu u visokoj rezoluciji možete da se organizujete na pravi način.

lefkada beach map
Lefkada mapa sa plažama

I na Lefkadi kao i na većini drugih grčkih ostrva se dele promocione mape. Kada rentirate automobil ili koristite neku drugu turističku uslugu kao što je krstarenje oko ostrva ili nešto slično dobićete sigurno jednu od sledećih mapa (ako ne i obe).

Još jedna zanimljiva mapa sa obeleženim turističkim atrakcijama (plaže, pećine, tvrđave…) na Lefkadi

Greece Lefkada island map
Lefkada – mapa ostrva © www.all-about-lefkada.com

I ako vam sve ovo nije dovoljno pogledajte Lefkadu na google mapi i odlučite samo šta i koji deo Lefkade vas najviše zanima.