Sitonija Karidi plaža

Karidi plaža se nalazi na krajnjem istoku od mesta Vourvourou. Postoji znak ka plaži i vozićete oko 400 m dok ne dođete do parkinga među borovim drvećem. Kada prođete kroz pakao parkiranja ulazite rajsku plažu. Ovo je jedna od najatraktivnijih i svakako najslikanija plaža na Sitoniji. Voda je dosta plitka, tako da je idealna za decu, čak i za veoma malu decu. Na plaži je najčešće gužva, jer sve porodice dolaze prevashodno zbog dece. Plaža je zanimljiva jer se u levom delu nalaze stene zanimljivih formacija, gde svi posetioci prave fantastične fotografije. U krajnjem desnom uglu plaže u moru ima puno trave, dok je centralni deo sa najčistijom vodom i plažom ali i najvećom gužvom. Generlano voda na Karidi plaži najčešće čista, jedino kada vetar nanese okolno rastinje, može biti malo zaprljana.

TO Raška, destinacija Raška

Deca trčkaraju po plaži i roditelji mogu ovde prilično da se opuste jer nema bojazni od duboke vode. Plaža je prekrivena zamkovima i drugim građevinama od peska, jer je peska ovde posebno pogodan za ovakve aktivnosti a i roditelji često dobiju inspiraciju u ovim graditeljskim poduhvatima.

Na plaži postoji i trafika gde je moguće kupiti hranu i sokove ali posetioci obično nose svoje frižidere na plažu.

Ukratko ako imate decu ne propustite ovu plažu na Sitoniji u suprotnom dođite, vidite plažu i malo se okupajte i potražite mirniju plažu sa dubljom vodom…