Sitonija plaža Agios Ioannis

Plaža Agios Ioannis je lako dostupna. Nalazi se na 4 km od Nikitija, prema jugu. Ima znak za skretanje, teren je ravan, mada je put malo prašnjav, ne smeta ni najmanje, jer auto možete parkirati i u hladu neke krošnje.

Agios Ioannis plaža je peščana, duga 700 m i omiljena među turistima. Možda će i vas naterati da se bukvalno zaljubite. More je tirkizno plavo, mirno i plitko tako da će uživati i deca i svi koji uživaju u plivanju u neverovatno čistoj vodi. U južnom delu su barovi, gde je najčešće jako bučno. Ukoliko vam ovo smeta, odaberite drugi kraj plaže i prepustite se maksimalnom uživanju. Baš na tom kraju plaže nalazi se rt na kome ima puno kamp kućica. Plaža je uređena, ali ima i puno prostora gde možete postaviti svoj suncobran. U plićaku ima dosta sitnih ribica koje su jako zanimljive, naročito deci. U barovima na plaži je dostupan i WiFi Internet. U pozadini plaže se nalazi parking mesto za kamp kućice a nije neuobičajeno da vidite i šatore sa kamperima (obično mlađi ljudi sa društvom).

Kopaonik apartman izdavanje

Loše strane Agios Ioannis plaže

Jeste da ima dosta mesta u hladovini za parkiranje automobila ali taj prostor je extremno prljav. Oko pojedinih borova postoje bukvalno brda plastike i ko zna čega još. Kontejneri od obližnjih kafića su prepuni. Čitava ta oblast oko kafića je bučna i prljava, osim naravno same plaže, pa vam toplo preporučujemo da izbegnete ovaj deo plaže. Na sredini plaže na ulasku u more postoji stena koja se nalazi tik ispod površine. Stena je klizava pa hod po njoj zna da bude popriličan problem. No stena nije puno široka, jedva jedan metar i kada je pređete iza nje vas čeka čisto i mirno more.