Kopaonik šta videti posetiti (letnje aktivnosti)

Kopaonik je poznat kao popularna zimska destinacija za skijanje i snowboarding, ali nudi i mnogo aktivnosti tokom letnjih meseci. Neke od letnjih aktivnosti koje možete uživati na Kopaoniku uključuju:

  • Planinarenje – Kopaonik ima preko 200 kilometara staza za planinarenje različitog nivoa težine, tako da je pogodan za sve, od početnika do iskusnih planinara. Planinarske staze vode kroz prelepe pejzaže, šume, reke i vrhove, nudeći izuzetan pogled na prirodu.
  • Biciklizam – Kopaonik je izvanredna destinacija za bicikliste, jer ima različite staze za sve nivoe vozača. Ukoliko imate svoj bicikl, možete se voziti po stazama, a takođe postoji i mogućnost iznajmljivanja bicikla.
Vožnja bicikla po Kopaoniku
Vožnja bicikla po Kopaoniku
  • Vožnja kvadova – Kopaonik nudi mogućnost iznajmljivanja kvadova, što je sjajan način da istražite okolinu. Tokom vožnje kvadovima možete se voziti kroz šume, planine i jezera.
Kvadovi na Kopaoniku
Kvadovi na Kopaoniku
  • Adrenalinske aktivnosti – Ukoliko volite avanturu, na Kopaoniku možete probati zip-lajn, bob na šinama, let na padobranu ili paraglajding.
Kopaonik - bob na šinama
Kopaonik – bob na šinama
  • Jahanje – Uživajte u jahanju kroz prelepu prirodu Kopaonika i okoline. Mogućnosti za jahanje postoje na Kopaoniku i u obližnjim selima.
Jahanje konja - škola jahanja na Kopaoniku
Jahanje konja – škola jahanja na Kopaoniku
  • Kupanje – Veliki broj hotela u svom sadržaju ima i bazene koji rade kako zimi tako i leti
  • Spa i wellness – Mnogi hoteli na Kopaoniku nude spa i wellness usluge, poput masaža, tretmana za telo i lica, sauna i đakuzija. To je savršen način da se opustite nakon napornog dana u prirodi.

Uz sve ove aktivnosti, Kopaonik nudi i mnoge restorane i barove, tako da možete uživati u lokalnoj hrani i pićima tokom svog boravka.