Putovanje do Peleloponeza i nazad

Leto 2015 smo odlučili da provedemo na samom jugu Grčke, na Peloponezu. Predivne utiske i uspomene naravno da želim da podelim sa vama i da eventualno nekoga ko nije ni razmišljao o ovoj destinaciji nateram da razmišlja da je poseti! Moram napomenuti da ove godine bukvalno nismo znali gde bismo pre. S obzirom na to da se meni porodiljsko bolovanje završavalo 31. maja, mogla sam da iskoristim još stari odmor. Dakle, slobodna sam bila do 30. juna. O moru smo počeli da razmišljamo aktivno početkom aprila. Prva destinacija koja nam je pala na pamet bila je Sicilija i to u maju. Međutim, drugarica mi je rekla da kada je pre neku godinu bila u aprilu i da su se malo smrzavali tako da smo ubrzo odustali. Sledeća željena i moram priznati neprežaljena destinacija bila je Španija. Tačnije jug Španije sa asocijacijom na Alhambru, Granadu, Malagu, …

Prvo što sam uradila naravno to je da sam rezervisala avio karte. E sada, avio karte po nižim cenama su ubrzo po rezervaciji isticale, tako da smo morali što pre da potvrdimo ili otkažemo rezervacije. Ja sam preletala sa foruma na forum ne bih li pronašla odgovore na svoja pitanja, dok je Rale preračunavao koliko bi nas koštalo to zadovoljstvo. Došao je do pozamašne cifre, jer smo planirali odmor odmor od 3 nedelje sa rent a car uslugom sve vreme. U jednom trenutku smo mislili ma šta sad idemo, kada ćemo ako ne sada, lakše nam je da obiđemo sve to kada imamo samo jedno dete… Svi razlozi su govorili da treba da idemo tamo. E onda su počeli da mi na forumima odgovaraju na postavljena pitanja tipa verovatno će nam biti ledena voda na atlantskoj strani, sa mediteranske ima puno meduza i slično. Naravno, da smo išli samo nas dvoje, baš bi me bilo briga i za hladnu vodu i za meduze, ali kada idete sa bebom od godinu i po dana, morate misliti najpre na njega. Nismo imali više vremena da istražujemo detaljnije zbog rezervisanih karata, tako da smo ih otkazali 🙁 Moja greška je što se ranije nisam informisala detaljno o svemu, jer da jesam, nekako sam sigurna da bismo završili u Španiji i to pre svega zbog Alhambre. Sad nešto zamišljam nas sa dvoje male dece u Alhambri u nekoj bliskoj budućnosti 🙂 To će stvarno biti doživljaj!

Prodaja apartmana Kopaonik Suncani breg

Sve u svemu ništa nije loše ispalo. Rešili smo da taj novac svakako potrošimo, tako da smo zamenili auto za komforniji i odlučili se za prelepi Peloponez.

Pravac Grčka

Prema Grčkoj smo se uputili 24. maja. To je bila nedelja. S obzirom na to da smo na raspolaganju imali tri nedelje, plan je bio da se u subotu pakujemo a u nedelju rano ujutru krenemo. Kakva glupost! Zašto trošiti jedan dan na pakovanje? Potrpaj sve šta ti padne na pamet, obavezno ponesi novac, zdravstveno osiguranje, pasoše i ostala dokumenta i jednostavno kreni. No, šta je tu je, jedan dan je bez veze potrošen. Ipak, nije mi žao jer smo odmorni krenuli na put.

Za početak, plan je bio da prenoćimo u Platamonasu, da se odmorimo od vožnje, a od ponedeljka do četvrtka budemo u Atini. To smo i bukirali. Iz Atine bi se uputili ka Peloponezu i proveli tamo ostatak odmora.

Putešestvije Atina i Peloponez